VECINI

Compania rusă Gazprom ar putea deveni sponsorul echipei ungare de fotbal Ferencvaros

Compania rusă Gazprom ar putea deveni sponsorul echipei ungare de fotbal Ferencvaros

22 apr 2024

Compania rusă Gazprom negociază cu echipa ungară de fotbal Ferencvaros un contract major de sponsorizare, a scris luni publicația Blikk, citată de Telex. Dacă va fi încheiat, contractul ar demonstra încă o dată apropierea dintre Ungaria și Rusia, dat fiind că fotbalul profesionist din țara vecină e controlat de oligarhii apropiați de premierul Viktor Orban.

  • Polonia este pregătită să găzduiască arme nucleare, anunță președintele Duda. Moscova avertizează Occidentul că se apropie periculos de o confruntare nucleară "catastrofală"
    Polonia este pregătită să găzduiască arme nucleare, anunță președintele Duda. Moscova avertizează Occidentul că se apropie periculos de o confruntare nucleară "catastrofală"
    22 apr 2024

    Polonia este dispusă să găzduiască arme nucleare, dacă NATO va decide să desfășoare aceste arme, în condițiile în care Rusia își consolidează armamentul nuclear în Belarus și Kaliningrad, a declarat președintele polonez, Andrzej Duda, într-un interviu publicat luni, relatează The Guardian.

  • O firmă de brokeraj din Rusia speră că deblocheze 500 de milioane de dolari printr-un schimb de active blocate de sancțiuni
    O firmă de brokeraj din Rusia speră că deblocheze 500 de milioane de dolari printr-un schimb de active blocate de sancțiuni
    22 apr 2024

    O firmă de brokeraj din Rusia care organizează o schemă de schimb de active care ar putea elibera fonduri înghețate pentru investitorii ruși și străini ar considera că deblocarea unor fonduri în valoare de aproximativ 500 de milioane de dolari ar fi un rezultat bun, potrivit directorului acesteia, Alexei Sedușkin, pentru Reuters.

  • Turcii au boicotat cafenelele și restaurantele
    Turcii au boicotat cafenelele și restaurantele
    21 apr 2024

    O chemare la boicotarea cafenelelor și restaurantelor, pe motiv că practică prețuri exorbitante, a mobilizat numeroși turci în acest weekend, în prima acțiune de acest fel după mai mulți ani de spirală inflaționistă, transmite AFP.

  • Grecia devine treptat și destinație turistică de iarnă
    Grecia devine treptat și destinație turistică de iarnă
    19 apr 2024

    Veniturile Greciei provenite din turism pe primele două luni au cunoscut o creștere apreciabilă față de anul trecut, ceea ce indică un succes al strategiei acestei țări de a deveni destinație turistică pentru întreaga durată a anului, informează publicația Ekathimerini.

  • Bulgaria anunță: Vacanțe mai scumpe
    Bulgaria anunță: Vacanțe mai scumpe
    19 apr 2024

    În condițiile în care sărbătorile din luna mai marchează debutul turismului la Marea Neagră, bulgarii și turiștii străini care se pregătesc de evadările lor anuale se confruntă cu o realitate dură: călătoriile în acest an vor fi mai costisitoare, cheltuielile fiind așteptate să fie mai mari cu 10 - 15% comparativ cu anul trecut, a anunțat Dimitrina Goranova, președintele asociației tur-operatorilor din Bulgaria, informează Novinite.

  • Armenia restituie către Azerbaidjan 4 sate
    Armenia restituie către Azerbaidjan 4 sate
    19 apr 2024

    Armenia a acceptat să restituie Azerbaidjanului patru sate situate la frontiera lor comună, a anunțat purtătorul de cuvânt al MAE azer, potrivit Reuters.

  • Reuters: Moscova se teme de spionaj și limitează drastic deplasările oficialilor în străinătate
    Reuters: Moscova se teme de spionaj și limitează drastic deplasările oficialilor în străinătate
    19 apr 2024

    Rusia face tot mai dificilă deplasarea în străinătate pentru unii oficiali, din cauza temerilor că puterile străine ar putea încerca să obțină acces la secrete de stat într-un moment în care se desfășoară cea mai gravă criză a relațiilor cu Occidentul din ultimii peste 60 de ani, au declarat nouă surse pentru Reuters.

  • Guvernul polonez va acorda subvenții de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectați de prețurile scăzute la cereale
    Guvernul polonez va acorda subvenții de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectați de prețurile scăzute la cereale
    19 apr 2024

    Guvernul polonez va plăti fermierilor subvenții în valoare de 2,1 miliarde de zloți (516,49 milioane de dolari), pentru a-i despăgubi pentru prețurile scăzute la cereale, potrivit unui proiect de act normativ publicat pe pagina de Internet a Executivului de la Varșovia, transmite Reuters.

  • O serie de cutremure a pus în alertă Turcia
    O serie de cutremure a pus în alertă Turcia
    19 apr 2024

    O serie de cutremure de intensitate diferită, cea mai mare atingând 5,6 grade pe scara Richter, a zguduit joi centrul Turciei fără a provoca victime, dar punând regiunea în alertă, transmite AFP.