Un atac cu rachetă rusească asupra Kievului a distrus parțial, în cursul nopții, o clădire care adăpostește birourile canalelor publice ucrainene care difuzează programe în limbi străine, fără a provoca răniți, a anunțat duminică un post de televiziune.
Președintele Trump a lovit mai mult de 180 de țări cu tarife. Dar nu și Rusia. Ziarul pro-Kremlin Izvestia a interpretat acest lucru drept „un semnal important al unui fel de normalizare a relațiilor cu America”, scrie BBC.
Bulgara va crea o Poliție Turistică, considerând că diferitele funcții de control, astăzi dispersate între mai multe agenții, sunt deseori prost coordonate.
Statele Unite cresc presiunea asupra Chinei prin tarife vamale.
Biroul pentru IT și eGovernment al Guvernului de la Belgrad a semnat un acord în valoare de 50 de milioane de euro cu compania franceză Bull SAS - parte a Eviden Group - pentru achiziția unui computer HPC (high-performance computing) și dezvoltarea AI, transmite agenția Tanjug.
Veniturile Rusiei din petrol și gaze au scăzut cu 17% în luna martie, ajungând la 1,1 trilioane de ruble (aproximativ 13 miliarde de dolari), comparativ cu aceeași lună a anului trecut, potrivit datelor publicate joi de Ministerul Finanțelor, transmite Reuters.
O mică cooperativă formată din 1.200 de crescători de animale, producători de feta în peninsula Peloponez, avea un obiectiv important în acest an: pătrunderea pe piața Statelor Unite. În 2019, Grecia a reușit să obțină o exceptare a brânzei feta de la tarifele impuse de SUA asupra produselor europene. Însă decizia președintelui Donald Trump de a impune un tarif de 10% pentru majoritatea bunurilor importate în SUA pune sub semnul întrebării planurile exportatorilor greci, transmite Reuters.
Porumbul ucrainean, un element important al sectorului cerealier din țara vecină, ar putea profita de pe urma tarifelor americane, deoarece ar putea înlocui porumbul american, în situația în care vor fi adoptate represalii la produsele americane, susțin analiștii intervievați de Reuters.
Rusia, al doilea cel mai mare exportator de petrol din lume, a impus miercuri restricții pe o altă rută majoră de export de petrol, cea din portul Novorosisk de la Marea Neagră, de unde se alimentează și rafinăriile din România. Restricțiile au fost impuse ca răspuns la declarațiile președintele american Donald Trump, care s-a declarat nemulțumit de Rusia și de evoluția discuțiilor de pace cu Ucraina, amenințând că va impune tarife suplimentare cumpărătorilor de petrol rusesc.
Privatizarea rafinăriei Atyrau deținută de KazMunaiGas (KMG), compania de stat kazahă, principal acționar al celei mai mari rafinării din România, Petromidia, nu este în prezent luată în considerare, iar interacțiunea cu reprezentanții Tatneft se desfășoară ca parte a unui schimb de experiență în producție, a declarat Ministerul Energiei din Kazahstan, contrazicând o postare de pe pe canalul de Instagram al companiei.