A doua cea mai mare bancă din Rusia, paralizată de cel mai mare atac cibernetic din istoria sa

A doua cea mai mare bancă din Rusia, paralizată de cel mai mare atac cibernetic din istoria sa
scris 6 dec 2022

Banca VTB, a doua cea mai mare bancă din Rusia, a fost afectată de cel mai mare atac cibernetic din istoria sa, a anunțat instituția, avertizând asupra dificultăților temporare de accesare a aplicației mobile și a site-ului său, dar asigurându-și clienții că datele lor rămân în siguranță, notează Reuters.

Banca VTB, deținută de stat, a declarat că respinge atacul de tip Distributed Denial of Service (DDoS), în care hackerii încearcă să inunde rețeaua cu volume neobișnuit de mari de trafic de date pentru a o paraliza, scrie Hotnews.ro.

VIDEO Vladimir Putin la volan, pe podul care leagă Crimeea de Rusia CITEȘTE ȘI VIDEO Vladimir Putin la volan, pe podul care leagă Crimeea de Rusia

„Infrastructura tehnologică a băncii este supusă unui atac cibernetic fără precedent din străinătate", a declarat VTB într-un comunicat. "Cel mai mare nu doar în acest an, ci în toată perioada în care banca a funcționat".

Entitățile guvernamentale și companiile de stat rusești au fost vizate din cauza evenimentelor din Ucraina, site-urile web ale Kremlinului, ale transportatorului aerian principal Aeroflot și ale marelui creditor Sberbank fiind printre cele care au înregistrat întreruperi sau probleme temporare de acces.

Hackerii au întârziat, de asemenea, începerea discursului președintelui Vladimir Putin la forumul economic emblematic al Rusiei la începutul acestui an.

Între timp, hackerii pro-ruși au revendicat sau au fost acuzați de atacuri asupra unor site-uri web și infrastructuri din Lituania, Norvegia și Statele Unite în acest an.

VTB a declarat că majoritatea atacurilor au provenit din străinătate, dar că este deosebit de îngrijorată de traficul provenit de la adrese IP rusești.

VTB a precizat că va preda toate adresele IP rusești identificate autorităților de aplicare a legii.

viewscnt
Afla mai multe despre
vtb
rusia
hacker