Ambasadorul Ucrainei la Budapesta a fost convocat luni la Ministerul ungar de Externe, după ce liderul UDMR, Kelemen Hunor, nu a putut intra în Ucraina

Ambasadorul Ucrainei la Budapesta a fost convocat luni la Ministerul ungar de Externe, după ce liderul UDMR, Kelemen Hunor, nu a putut intra în Ucraina
scris 7 apr 2019

Ungaria consideră inacceptabilă aplicarea interdicției de a intra pe teritoriul Ucrainei a președintelui UDMR, Hunor Kelemen, motiv pentru care, ambasadorul Ucrainei la Budapesta este convocat luni la Ministerul ungar de Externe, a informat Tamás Menczer, secretar de stat în cadrul Ministerului Ungar al Afacerilor Externe și al Comerțului Exterior, potrivit MTI.

În comunicatul remis, secretarul de stat responsabil pentru informare și imaginea internațională a Ungariei a subliniat cămăsura luată de aplicare a interdicției președintelui UDMR, Hunor Kelemen, să intre sâmbătă pe teritoriul Ucrainei este considerată de către Ungaria ca o măsură abuzivă, antimaghiară și inacceptabilă, relatează News.ro.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că sâmbătă i-a fost refuzat accesul în Ucraina, fără nicio explicație clară și că l-a informat ministrul român de Externe despre această situație, urmând să solicite explicații Ambasadei Ucrainei la București.

În Portugalia, șeful statului propune o lege ”anti-nepotism”, pentru a evita angajările pe bază de rudenie la stat CITEȘTE ȘI În Portugalia, șeful statului propune o lege ”anti-nepotism”, pentru a evita angajările pe bază de rudenie la stat

 

Ambasadorul Ucrainei la București, Oleksandr Bankov, a precizat că președintelui UDMR, Kelemen Hunor, i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Ucrainei încă din 3 noiembrie 2017 și că de atunci acesta a mai încercat să intre în Ucraina folosind pașaportul ungar și a fost refuzat. Kelemen l-a contrazis pe ambasador.

În schimb, liderul UDMR, Kelemen Hunor, spune că nu are pașaport unguresc și că nu a mai încercat să intre în Ucraina, așa cum a susținut ambasadorul Ucrainei. Kelemen îi cere ambasdorului Ucrainei în România să facă publice informațiile la care face referire – la ce frontieră și cu pașaport ar fi vrut să intre.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria. udmer
kelemen hunor
ucraina
intra
acces
refuz
pasaport
ambasador
budapesta