Ambasadorul Ucrainei la Budapesta a fost convocat luni la Ministerul ungar de Externe, după ce liderul UDMR, Kelemen Hunor, nu a putut intra în Ucraina

Ambasadorul Ucrainei la Budapesta a fost convocat luni la Ministerul ungar de Externe, după ce liderul UDMR, Kelemen Hunor, nu a putut intra în Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 apr 2019

Ungaria consideră inacceptabilă aplicarea interdicției de a intra pe teritoriul Ucrainei a președintelui UDMR, Hunor Kelemen, motiv pentru care, ambasadorul Ucrainei la Budapesta este convocat luni la Ministerul ungar de Externe, a informat Tamás Menczer, secretar de stat în cadrul Ministerului Ungar al Afacerilor Externe și al Comerțului Exterior, potrivit MTI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În comunicatul remis, secretarul de stat responsabil pentru informare și imaginea internațională a Ungariei a subliniat cămăsura luată de aplicare a interdicției președintelui UDMR, Hunor Kelemen, să intre sâmbătă pe teritoriul Ucrainei este considerată de către Ungaria ca o măsură abuzivă, antimaghiară și inacceptabilă, relatează News.ro.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că sâmbătă i-a fost refuzat accesul în Ucraina, fără nicio explicație clară și că l-a informat ministrul român de Externe despre această situație, urmând să solicite explicații Ambasadei Ucrainei la București.

În Portugalia, șeful statului propune o lege ”anti-nepotism”, pentru a evita angajările pe bază de rudenie la stat CITEȘTE ȘI În Portugalia, șeful statului propune o lege ”anti-nepotism”, pentru a evita angajările pe bază de rudenie la stat

 

Ambasadorul Ucrainei la București, Oleksandr Bankov, a precizat că președintelui UDMR, Kelemen Hunor, i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Ucrainei încă din 3 noiembrie 2017 și că de atunci acesta a mai încercat să intre în Ucraina folosind pașaportul ungar și a fost refuzat. Kelemen l-a contrazis pe ambasador.

În schimb, liderul UDMR, Kelemen Hunor, spune că nu are pașaport unguresc și că nu a mai încercat să intre în Ucraina, așa cum a susținut ambasadorul Ucrainei. Kelemen îi cere ambasdorului Ucrainei în România să facă publice informațiile la care face referire – la ce frontieră și cu pașaport ar fi vrut să intre.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria. udmer
kelemen hunor
ucraina
intra
acces
refuz
pasaport
ambasador
budapesta