Angajații sanitari din Grecia care nu se vaccinează până la 31 martie vor fi concediați

Angajații sanitari din Grecia care nu se vaccinează până la 31 martie vor fi concediați
scris 1 feb 2022

Angajații din domeniul sănătății publice din Grecia care nu se vaccinează până la data de 31 martie vor fi concediați, a declarat ministrul grec al Sănătății, Thanos Plevris, pentru postul privat de televziune SKAI, relatează EFE.

În septembrie anul trecut, guvernul condus de prim-ministrul conservator Kyriakos Mitsotakis, care a impus vaccinarea obligatorie nu doar a angajaților sanitari, ci și a tuturor persoanelor de peste 60 de ani din Grecia, a suspendat salariile pentru aproximativ 6.500 de profesioniști din domeniul medical care au optat să nu se vaccineze împotriva noului coronavirus, reprezentând aproximativ 6% din personalul sanitar și 2% din totalul medicilor din țară, scrie Agerpres.

LISTA De azi, după modelul ING, aproape toată rețeaua de unități a Raiffeisen Bank va opera fără casierii și în relația cu persoanele fizice CITEȘTE ȘI LISTA De azi, după modelul ING, aproape toată rețeaua de unități a Raiffeisen Bank va opera fără casierii și în relația cu persoanele fizice

Din acest total, 1.500 de angajați sanitari s-au întors la locurile lor de muncă după ce au prezentat un certificat potrivit căruia au trecut prin boală.

Decizia de a-i concedia definitiv pe angajații nevaccinați (indiferent dacă au trecut sau nu prin boală) a fost luată după o perioadă în care Grecia a înregistrat o medie de 100 de decese pe zi, într-o țară ce numără 10,7 milioane de locuitori și al cărei sistem medical se află sub o mare presiune, cu un număr ridicat de pacienți intubați și cu rate înalte de spitalizare, în pofida unui număr mai mic de cazuri de COVID-19 în actualul val al pandemiei.

În pofida acestei presiuni, luni a intrat în vigoare flexibilizarea unei serii de măsuri antiepidemice: restaurantele nu vor mai fi nevoite să închidă la miezul nopții, iar muzica este permisă în baruri și în discoteci.

Ministrul Thanos Plevris a justificat vineri decizia de a relaxa acele restricții prin scăderea numărului zilnic de infectări și a "echilibrului" dintre internări și ieșirile din spitale.

De asemenea, pe 7 februarie va intra în vigoare în Grecia măsura prin care certificatul de vaccinare expiră după șapte luni de la cea de-a doua doză de vaccin, dacă nu se efectuează și doza a treia ("booster"). 

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
vaccinare