PROFIT NEWS TV Președintele Consiliului Concurenței explică ultimele investigații declanșate, inclusiv la suplimente alimentare: Nu avem nicio garanție că există vreun beneficiu asupra sănătății! Suspiciuni și pe piața muncii auto

PROFIT NEWS TV Președintele Consiliului Concurenței explică ultimele investigații declanșate, inclusiv la suplimente alimentare: Nu avem nicio garanție că există vreun beneficiu asupra sănătății! Suspiciuni și pe piața muncii auto
Andreea Guţu
Andreea Guţu
scris 31 ian 2022

Bogdan Chirițoiu, Președinte Consiliul Concurenței, a explicat, la PROFIT NEWS TV, decizia de a investiga piața medicamentelor eliberate fără prescripție medicală și a suplimentelor alimentare. Urmează mai multe verificări asupra acestor produse. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

„Noi ne-am autosesizat. Vedem foarte multă reclamă la genul acesta de produse, fie medicamente fără rețetă, fie suplimente alimentare. Problema nu este că ne-ar face rău, ci că nu sunt convins că produsele astea sunt și benefice. Lipsește o verificare la aceste suplimente alimentare și sumele care se duc în zona aceasta sunt destul de mari”, a spus Bogdan Chirițoiu. 

Prețurile la suplimentele alimentare și medicamentele fără prescripție sunt însă în linie cu restul țărilor din regiune, nefiind identificate aici nereguli. 

„Am vrut să vedem cum stau lucrurile în România față de alte țări din UE. Nu sunt mai scumpe. Sunt mai mici decât în vestul Europei și în linie cu prețurile din celelalte țări din Europa de Est. Dar vedem un consum în mare creștere și problema este că nu avem nicio garanție că există vreun beneficiu pentru sănătatea oamenilor”, explică președintele Consiliului Concurenței.

PROFIT NEWS TV Cristian Logofătu, co-fondator Bittnet Systems: Țintim anul acesta încă minimum 4-5 achiziții în România și într-una din țările vecine CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Cristian Logofătu, co-fondator Bittnet Systems: Țintim anul acesta încă minimum 4-5 achiziții în România și într-una din țările vecine

Singura verificare pe care o face statul în momentul de față vizează doar impactul negativ pe care consumul l-ar putea avea asupra oamenilor.

„Nimeni nu se uită dacă produsele astea generează vreun beneficiu pentru sănătatea oamenilor. Asta este propunerea noastră, să se extindă verificarea pe care o fac autoritățile statului, să nu se uite numai la a nu avea efecte nocive, ci să ne uităm dacă au vreun efect pozitiv. Ministrul Sănătății e interesat. Am avut discuții cu el și a zis că se va apleca asupra acestei probleme”, adaugă Bogdan Chirițoiu.  

Pe radarul Consiliul Concurenței a intrat recent și piața forței de muncă auto, în care este suspectat un comportament anticoncurențial între companii. 

„Suspectăm că există înțelegeri pe diferite companii să nu-și fure angajații, adică să nu ofere condiții mai bune unui angajat care pleacă de la o altă firmă. Genul acesta de înțelegere limitează posibilitatea oamenilor de a primi salarii mai bune. Și este și o distorsiune a pieței”, atrage atenția Chirițoiu. 

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurenței
suplimente alimentare
bogdan chirițoiu
piața forței de muncă