Apple nu va vinde în Rusia noul iPhone SE și alte dispozitive lansate în această primăvară

Apple nu va vinde în Rusia noul iPhone SE și alte dispozitive lansate în această primăvară
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2022

În același timp, magazinul de aplicații AppStore continuă să funcționeze, iar actualizările iOS vin pe dispozitivele utilizatorilor ruși.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple a refuzat să vândă noul iPhone SE, Mac Studio și iPad Air actualizat în Rusia de la prezentarea de primăvară, în conformitate cu declarația oficială a companiei. Această informație a fost confirmată și de o sursă din piața smartphone-urilor. Vânzările iPhone SE în alte țări au început pe 18 martie, scrie Adevarul.

FOTO Audi: profit record și un nou concept electric care anunță lansarea noului A6 e-tron CITEȘTE ȘI FOTO Audi: profit record și un nou concept electric care anunță lansarea noului A6 e-tron

Compania a încetat să vândă dispozitive și să furnizeze noi dispozitive Rusiei, dar nu a părăsit încă piața rusă - magazinul de aplicații AppStore continuă să funcționeze, iar actualizările iOS vin pe dispozitivele utilizatorilor ruși. De asemenea, Apple continuă să ofere servicii rușilor.

Între timp, Avito a postat deja anunțuri pentru vânzarea noului iPhone SE. Costul dispozitivului variază de la 70 mii la 150 mii de ruble. Vânzătorii indică în reclame că vor comanda smartphone-uri din Europa, precum și din SUA, China și Kazahstan. Unul dintre vânzători spune că va începe să vândă smartphone-uri în Rusia începând cu 25 martie.

După începerea invaziei trupelor Federației Ruse în Ucraina, Apple a anunțat încetarea vânzărilor produselor sale în Rusia și restricții privind operarea serviciilor. Distribuitorul oficial al tehnologiei Apple Re:Store a închis și un lanț de magazine în Rusia pentru o zi, dar în prezent magazinele continuă să funcționeze ca de obicei.

Pe 8 martie, Apple a lansat un model actualizat de smartphone iPhone SE cu un procesor nou și suport 5G și smartphone-uri iPhone 13 și 13Pro în verde. Compania a anunțat, de asemenea, o versiune actualizată a iPad Air cu suport 5G și un computer compact bazat pe procesoarele M1 Max și M1 Ultra, cel mai recent dintre acestea fiind flagship și ar trebui să fie de două ori mai rapid decât cel precedent. Costul iPhone SE în SUA - de la 429 USD, iPad Air - de la 599 USD, computer Mac Studio cu procesorul emblematic M1 Ultra - de la 3,9 mii USD.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone se