Fostul premier bulgar Boiko Borisov, reținut într-un dosar privind deturnarea de fonduri UE. După ce Kovesi a fost în Bulgaria

Fostul premier bulgar Boiko Borisov, reținut într-un dosar privind deturnarea de fonduri UE. După ce Kovesi a fost în Bulgaria
scris 18 mar 2022

Fostul premier bulgar Boiko Borisov (foto), a fost reținut de poliție într-un dosar privind deturnarea de fonduri UE instrumentat de Parchetul european, a anunțat Ministerul de Interne bulgar.

Fostul ministru de Finanț,e Vladislav Goranov, fostul șef al Comisiei parlamentare de buget, Menda Stoianova, și consilierul media al lui Borisov, Sevdalina Arnaudova, au fost și ei reținuți, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ DOCUMENT Fiscul a blocat conturile reprezentanței din România a Aeroflot CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT Fiscul a blocat conturile reprezentanței din România a Aeroflot

"O operațiune pe scară largă este în desfășurare, în legătură că 120 de cazuri instrumentate de Biroul Procurorului european, în Bulgaria. La mai multe adrese au loc percheziții și confiscări. Boko Borisov, Vladislav Goranov, Menda Stoianova și Sevdalina Arnaudovasunt în prezent reținuți", a transmis ministerul, conform Reuters.

Miercuri, șefa Parchetului european Laura Codruța Kovesi s-a aflat în Bulgaria și a afirmat că sunt în curs de investigare 120 de cazuri, ca urmare a sesizărilor primite.

"Le sunt recunoscătoare cetățenilor Bulgariei pentru încrederea în Parchetul European. Ne-au trimis un număr record de sesizări referitoare la potențiale activități infracționale care intră în aria noastră de competență. Acum este timpul ca autoritățile naționale relevante din Bulgaria să colaboreze cu noi, inclusiv în cazurile sensibile și complexe", a declarat Kovesi, după o întâlnire cu premierul bulgar Kiril Petkov.

viewscnt
Afla mai multe despre
boiko borisov
bulgaria