Aproape 1,37 milioane de oameni au fugit din Ucraina de când Rusia a început invazia militară

Aproape 1,37 milioane de oameni au fugit din Ucraina de când Rusia a început invazia militară

Foto: Bogdan Buda/Inquam Photos

Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mar 2022

Aproape 1,37 milioane de oameni au fugit din Ucraina de la începutul invaziei ruse în urmă cu zece zile, potrivit ultimelor date oferite de ONU sâmbătă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Înaltul Comisar pentru Refugiați (UNHCR) anunță că numărul exact este de 1.368.864 de refugiați, la ora 12.15 GMT, cu peste 160.000 mai mult decât la precedentul bilanț de vineri, scrie News.ro.

Autoritățile și ONU se așteaptă ca fluxul să se intensifice pe măsură ce armata rusă continuă să avanseze în Ucraina, cu lupte acerbe în jurul capitalei Kiev.

"1,3 milioane de oameni au fugit din Ucraina în căutarea unui loc sigur. Cu excepția cazului în care conflictul se încheie imediat, este posibil ca alte milioane să fie forțate să fugă”, a a anunțat UNHCR.


Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR) a estimat că peste patru milioane de refugiați ucraineni ar putea avea nevoie în cele din urmă de protecție și asistență.
Înainte de acest conflict, Ucraina avea o populație de peste 37 de milioane în teritoriile controlate de Kiev - care deci nu includ Crimeea anexată de Rusia sau zonele aflate sub control separatist.

viewscnt
Afla mai multe despre
razboi ucraina
refugiati ucraina
onu