Austria a devenit prima țară europeană în care vaccinarea anti-COVID-19 este obligatorie

Austria a devenit prima țară europeană în care vaccinarea anti-COVID-19 este obligatorie
scris 1 feb 2022

Austria a devenit prima țară din Europa care introduce obligativitatea vaccinării anti-COVID-19. Începând de marți, toți cetățenii cu vârsta de peste 18 ani trebuie să fie vaccinați cu schemă completă sau, în caz contrar, riscă amenzi de până la 3.600 de euro, conform Euronews.

Excepție de la această regulă vor face femeile însărcinate și persoanele care din motive medicale nu pot fi vaccinate, la fel și cei care au avut COVID în ultimele șase luni, scrie Hotnews.ro.

Lidl Ungaria introduce raționalizarea unor alimente de bază CITEȘTE ȘI Lidl Ungaria introduce raționalizarea unor alimente de bază

Pe de altă parte, Austria intenționează să relaxeze restricțiile sanitare, iar cetățenilor nevaccinați nu le va mai fi interzis să intre în magazine sau în restaurante. Austria a înregistrat un nou record negativ de cazuri noi în ultimele zile, din cauza variantei Omicron, însă cancelarul austriac Karl Nehammer a spus că rata de spitalizare a rămas la un nivel redus, ceea ce permite noi măsuri de relaxare.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
vaccinare