Canada își retrage temporar angajații neesențiali de la ambasada din Ucraina

Canada își retrage temporar angajații neesențiali de la ambasada din Ucraina
scris 31 ian 2022

Canada își va retrage temporar angajații canadieni neesențiali și persoanele aflate în întreținere din ambasada sa din Ucraina, a anunțat duminică Ministerul canadian de Externe, pe fondul unui conflict internațional legat de trupele rusești desfșurate la granițele acestei țări, transmite Reuters.

"Pe măsură ce continuăm să monitorizăm îndeaproape situația, cea mai mare prioritate a noastră rămâne siguranța și securitatea canadienilor. Oficialii noștri sunt pregătiți să ofere asistență consulară cetățenilor canadieni, după cum este necesar", a spus ministerul într-un comunicat.

EXCLUSIV FOTO Lanțul de restaurante Poke House, cu cea mai rapidă ascensiune din Europa, lansat de un bancher de investiții fost Manager Glovo, intră în România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Lanțul de restaurante Poke House, cu cea mai rapidă ascensiune din Europa, lansat de un bancher de investiții fost Manager Glovo, intră în România

Ambasada de la Kiev rămâne deschisă, se arată în comunicat.

Canada a declarat săptămâna trecută că va consolida echipa de la Ambasada Canadei cu experți în securitate, gestionarea conflictelor, reformă democratică și servicii consulare, scrie News.ro.

”Împreună, ne vor spori capacitatea diplomatică și ne vor permite să continuăm să evaluăm și să răspundem la situația în evoluție în sprijinul Ucrainei”, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
canada
ucraina