Austria exclude impunerea sancțiunilor care vizează petrolul și gazele rusești

Austria exclude impunerea sancțiunilor care vizează petrolul și gazele rusești

Magnus Brunner

Profit.ro
Profit.ro
scris 5 apr 2022

Ministrul de Finanțe al Austriei, Magnus Brunner, a exclus impunerea oricăror sancțiuni ale Uniunii Europene (UE) care vizează petrolul și gazele rusești, deoarece Austria este foarte dependentă de gazele rusești, iar sancțiunile i-ar afecta mai mult pe austrieci decât pe ruși, relatează Politico.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Suntem foarte dependenți de gazul rusesc și cred că toate sancțiunile care ne-ar afecta mai mult pe noi decât pe ruși nu ar fi bune pentru noi (...) De aceea ne opunem sancțiunilor care vizează petrolul și gazele”, a declarat Magnus Brunner reporterilor înaintea reuniunii Eurogrup, la care iau parte membrii din zona euro, la Luxemburg, scrie News.ro.

Războiul lovește în plin H&M. Compania închide sute de magazine CITEȘTE ȘI Războiul lovește în plin H&M. Compania închide sute de magazine

Declarațiile lui Brunner vin la doar câteva ore după ce președintele francez Emmanuel Macron a cerut noi sancțiuni care vizează cărbunele și petrolul, în timp ce vorbea la postul de radio France Inter. De asemenea, Ministrul belgian de Finanțe, Vincent Van Peteghem, a afirmat că Belgia nu se opune unei astfel de acțiuni direcționate.

UE a impus deja Moscovei patru runde de sancțiuni, iar discuțiile sunt în desfășurare pentru a introduce un al cincilea pachet în contextul în care soldații ruși execută civili în orașele ucrainene pe care le ocupă.

Brunner a descris acțiunile ca fiind ”extrem de oribile”, dar a spus că ”trebuie să rămână calmi” când vine vorba de sancțiuni. Cu toate acestea, Viena va continua să vizeze oligarhii ruși, a spus el.

”Dacă sancțiunile te afectează pe tine mai mult, nu cred că aceasta este calea corectă”, a mai precizat oficialul austriac.

Nimic nu este exclus în ceea ce privește Comisia Europeană, a declarat vicepreședintele executiv Valdis Dombrovskis jurnaliștilor, după ce a fost întrebat dacă petrolul va fi inclus în următorul pachet de sancțiuni.

Miniștrii vor discuta luni consecințele economice pe care le-ar putea avea războiul din Ucraina și modul în care sancțiunile actuale și viitoare ar avea un impact asupra creșterii economice. Comisia este programată să publice următoarea rundă de previziuni economice la sfârșitul lunii mai.

”Evaluarea noastră actuală este că implicațiile războiului din Ucraina vor reprezenta o încetinire substanțială a creșterii economice în cadrul UE, însă nu vor constitui o recesiune”, a menționat Dombrovskis.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
gaze
rusia