Austria suspendă zborurile către Franța, Spania și Elveția, închide magazinele și pune regiuni în carantină

Austria suspendă zborurile către Franța, Spania și Elveția, închide magazinele și pune regiuni în carantină
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mar 2020

Majoritatea centrelor comerciale din Austria vor fi închise pentru a preveni extinderea epidemiei de coronavirus, zone turistice din Alpi vor fi puse în carantină și zborurile către țările europene unde epidemia se propagă cel mai rapid vor fi sistate, a anunțat vineri cancelarul Sebastian Kurz.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

''Austria aproape se va închide, nu pentru mult timp, dar pentru o anumită perioadă'', a declarat Sebastian Kurz, potrivit agenției DPA.

Plaforma de food delivery EuCeMananc oferă clienților opțiunea de livrare fără contact direct cu livratorii CITEȘTE ȘI Plaforma de food delivery EuCeMananc oferă clienților opțiunea de livrare fără contact direct cu livratorii

Numai magazinele alimentare și farmaciile vor rămâne deschise, scrie Agerpres.

Valea Paznaun și stațiunea St Anton, unde s-au înregistrat un număr semnificativ de îmbolnăviri de Covid-19, vor intra în carantină pentru două săptămâni. Turiștii străini care încă sunt în aceste zone vor putea să plece spre țările lor.

Cancelarul Kurz a mai anunțat că începând de luni vor fi suspendate legăturile aeriene către și dinspre Spania, Franța și Elveția, ''statele unde noul coronavirus se propagă foarte rapid''. Zborurile către Italia, țara europeană cea mai afectată de epidemie, au fost deja întrerupte.

De asemenea, vor fi introduse controale la frontierele cu Elveția și Liechtenstein, asemănătoare celor aplicate deja la granița cu Italia.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
coronavirus