Autoritățile din Grecia anunță că există "indicii serioase" că incendiile devastatoare din zona Atenei, soldate cu cel puțin 83 de morți, au fost provocate

Autoritățile din Grecia anunță că există "indicii serioase" că incendiile devastatoare din zona Atenei, soldate cu cel puțin 83 de morți, au fost provocate
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iul 2018

Autoritățile din Grecia dețin "indicii serioase" că incendiile care au avut loc, în această săptămână, în zona Atenei și care s-au soldat cu moartea a cel puțin 83 de oameni, au fost provocate, a declarat, joi, ministrul Protecției Civile, Nikos Toskas, potrivit BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Avem indicii serioase și semne importante care sugerează că focul are în spate o mână criminală", a declarat Nikos Toskas în timpul unei conferințe de presă, adăugând că poliția deține mărturii în acest sens, fără a detalia însă, scrie News.ro.

Reuters a relatat, miercuri, că poliția elenă a început să investigheze cum a izbucnit focul în trei locuri diferite în același timp.

Deficitul bugetar explodează la 1,61% din PIB la jumătatea anului. Ținta anuală de 3%, în pericol. Cheltuielile de personal și dobânzile, cele mai mari creșteri CITEȘTE ȘI Deficitul bugetar explodează la 1,61% din PIB la jumătatea anului. Ținta anuală de 3%, în pericol. Cheltuielile de personal și dobânzile, cele mai mari creșteri

Incendiile de vegetație care au făcut zeci de victime au izbucnit luni și au lovit mai multe localități din regiunea Attica, situată în jurul capitalei Greciei, Atena. Dezastrul s-a soldat cu moartea a cel puțin 83 de oameni, potrivit unui nou bilanț, și rănirea a aproximativ 200. Dintre aceștia, 60 sunt încă internați în spitale, 11 la terapie intensivă.

Alte zeci de persoane sunt date dispărute.

Una dintre cele mai afectate localități este Mati, situată la aproximativ 40 de kilometri de Atena.

Tot astăzi, ministrul Apărării din Grecia, Panos Kammenos, a declarat că una dintre cauzele incendiilor este construirea ilegală a imobilelor.

Acesta a declarat, potrivit BBC, că oamenii au construit case în zonele împădurite, ceea ce este ilegal și, drept urmare, căile de evacuare au fost blocate.

"Aceasta este o crimă a trecutului. Coasta Atenei, toate aceste proprietăți, majoritatea nu au aprobare de construire și au ocupat coasta”, a afirmat Kammenos.

Primarul din Rafina, Evangelos Bournous, a declarat că una din patru case au fost distruse complet de foc, iar 50% au fost afectate parțial.

Kammenos s-a confruntat cu localnicii nervoși atunci când a vizitat zonele devastate de incendii. El a fost înconjurat de oameni la Mati, care l-au acuzat că i-a abandonat.

"Ne-ați lăsat singuri”, i-a transmis una dintre persoane.

Un alt bărbat a declarat pentru BBC că a ajuns la sediul pompierilor pentru a cere ajutor și a descoperit că ei nu știau de incendiu.

Mulți supraviețuitori s-au salvat ajungând în mare, dar numeroase victime au rămas blocate pe o stâncă și nu au putut ajunge la apă.

Cel puțin 83 de persoane au murit în incendiile de vegetație din regiunea Attica, situată în jurul capitalei Greciei, Atena.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
incendiu