Averile cumulate ale celor mai bogați oameni din Rusia au scăzut cu 16 miliarde de dolari după noile sancțiuni americane

Averile cumulate ale celor mai bogați oameni din Rusia au scăzut cu 16 miliarde de dolari după noile sancțiuni americane

Viktor Veksleberg Foto: Richest Russians

Profit.ro
Profit.ro
scris 10 apr 2018

Averile cumulate ale celor mai bogați oameni din Rusia au scăzut luni cu 16 miliarde de dolari, pierzând toate creșterile anuale, în urma noilor sancțiuni impuse de Statele Unite săptămâna trecută unor companii și persoane din Rusia, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un număr de 26 din cei 27 de magnați incluși în indicele Bloomberg al miliardarilor au pierdut bani, în frunte cu miliardarul Vladimir Potanin, magnatul nichelului, a cărui avere a scăzut cu 2,25 de miliarde de dolari, scrie News.ro.

Directorul general al Lukoil, Vagit Alkperov, a pierdut 1,37 miliarde de dolari, în timp ce averea lui Viktor Vekselberg, șeful grupului Renova, a scăzut cu 1,28 miliarde de dolari.

Vekselberg este unul dintre cei șapte magnați ruși sancționați săptămâna trecută de administrația Trump în legătură cu amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA din 2016. Acesta a luat măsuri, luni, pentru a limita expunerea afacerilor sale din Elveția la aceste sancțiuni.

Oleg Deripaska, care se află și el între persoanele sancționate, a pierdut luni 905 milioane de dolari, averea sa scăzând în ultimele două ședințe bursiere cu peste 2 miliarde de dolari. Pierderile sale provind de la conglomeratul industrial En+Group, ale cărui acțiuni au scăzut joia trecută cu 54%, potrivit datelor London Stock Exchange.

VIDEO Accident rar pe Bosfor: Un vapor de 225 de metri a intrat într-o vilă istorică din Istanbul CITEȘTE ȘI VIDEO Accident rar pe Bosfor: Un vapor de 225 de metri a intrat într-o vilă istorică din Istanbul

Deripaska deține, prin intermediul En+, jumătate din grupul United Rusal, cel mai mare producător de aluminiu din lume, care figurează pe lista sancțiunilor.

Indicele MOEX al bursei din Rusia a scăzut luni cu 8,3%, cel mai grav declin consemnat în ultimii patru ani. Rubla s-a depreciat cu 3,7%, la 60,3 unități pentru un dolar.

viewscnt
Afla mai multe despre
averi
rusia
bogati