Avertisment în Polonia - Poșta este în pragul falimentului

Avertisment în Polonia - Poșta este în pragul falimentului
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 dec 2023

Poșta Poloniei (Poczta Polska) se confruntă cu amenințarea falimentului, iar soarta angajaților săi este incertă, transmite fostul președinte al companiei, Przemysław Sypniewski.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

El estimează că pierderile companiei pentru anul curent vor ajunge la 700 de milioane PLN (160,8 milioane euro), dar surse neoficiale sugerează o sumă și mai mare, de 880 milioane PLN, conform Voice of Europe. Situația companiei este critică deoarece îi lipsesc fonduri pentru investiții, creșteri salariale și bonusuri tradiționale de vacanță pentru angajați.

VIDEO Proteste în Serbia: Manifestanții antiguvernamentali au încercat să pătrundă cu forța în primăria Belgradului CITEȘTE ȘI VIDEO Proteste în Serbia: Manifestanții antiguvernamentali au încercat să pătrundă cu forța în primăria Belgradului

De asemenea, angajarea a peste 60.000 de oameni la Poczta Polska este în pericol.

Ultimele analize confirmă previziunile lui Sypniewski, iar experții avertizează asupra situației dramatice a companiei de stat. Capitalul social al Poczta Polska este de 960 milioane PLN, iar capitalul de rezervă este puțin sub 400 milioane PLN.

The Economist explică - Cum a desemnat \ CITEȘTE ȘI The Economist explică - Cum a desemnat "țara anului 2023"

Fostul președinte al Poczta Polska sugerează că compania trebuie să se concentreze pe activitățile sale de bază, cum ar fi serviciile de logistică și ar trebui să vândă sau să dezactiveze alte domenii. De asemenea, recomandă găsirea unui partener pentru serviciile de livrare electronică. Analizele indică necesitatea unor acțiuni radicale, cum ar fi divizarea companiei, așa cum sugerează experții.

O provocare semnificativă pentru Poczta Polska este creșterea salariului minim din ianuarie 2024, care necesită fonduri suplimentare de aproximativ 700 de milioane PLN. Angajații cer, de asemenea, creșteri salariale de 1.000 PLN și prime anuale de vacanță, dar nu există fonduri suficiente pentru plata lor. Situația companiei este instabilă; sunt necesare acțiuni urgente și decisive pentru a evita falimentul.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
posta