ULTIMA ORĂ VIDEO&FOTO Atac armat la Praga: Mai mulți morți și zeci de răniți

ULTIMA ORĂ VIDEO&FOTO Atac armat la Praga: Mai mulți morți și zeci de răniți
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 dec 2023

Persoane au fost ucise și rănite într-un incident armat în apropierea unei universități situate în centrul capitalei cehe Praga, anunță poliția cehă, relatează BBC News. Sunt cel puțin 15 persoane ucise și zeci de răniți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI ȘI AICI

UPDATE ora 17.30 Un bărbat înarmat care a deschis focul, omorând și rănind mai multe persoane la Universitatea Carolină din Praga a fost "eliminat", a anunțat poliția cehă.

Atacatorul ar fi mers pe holurile universității și apoi a ieșit la un balcon și a început să tragă în plin în mulțime. Acesta ar fi avut asupra lui o armă de asalt cu lunetă.

Autorul atacului, ”eliminat” de polițiști, era un student la Facultatea de Arte a Universității Caroline. Tatăl său a fost găsit mort.

Studenți din universitate anunță că sunt blocați în clase, iar unele clase sunt evacuate, potrivit agenției cehe de presă, scrie The Guardian, preluat de news.ro.

Fugarul condamnat Ilan Șor le propune un troc autorităților de la Chișinău. Oligarhul se află în Israel CITEȘTE ȘI Fugarul condamnat Ilan Șor le propune un troc autorităților de la Chișinău. Oligarhul se află în Israel

Imagini publicate pe rețele de socializare arată că studenți s-au ascuns pe acoperiș pentru a scăpa de atacator.

Poliția cehă anunță că intervine la un atac armat în centrul Pragăi, iar pe baza unor informații preliminare confirmă  existența unor morți și răniți la fața locului, potrivit ziarului britanic.

Presa scrie că incidentul a avut loc la Facultatea de Arte a Universității Caroline, în Piața Jan Palach.

VIDEO Erdogan a venit în vizită la Orban și a primit cadou un cal. Cei doi lideri au încheiat un parteneriat strategic: „Turcii și maghiarii vor fi împreună câștigători ai secolului XXI” CITEȘTE ȘI VIDEO Erdogan a venit în vizită la Orban și a primit cadou un cal. Cei doi lideri au încheiat un parteneriat strategic: „Turcii și maghiarii vor fi împreună câștigători ai secolului XXI”

Piața și zona au fost închise, anunță poliția.

Incidentul se află în desfășurare, anunță poliția și îndeamnă cetățenii să stea departe de zona izolată și să rămână înăuntru.

Universitatea Carolină se află în orașul vechi din Praga, la aproximativ 500 de metri de Podul Carol, o zonă turistică foarte frecventată.

Poliția nu oferă detalii nici despre vixtime și nici despre circumstanțele incidentului, relatează The Associated Press.

The Wall Street Journal: Rusia are planuri pentru Moldova. Micuțul stat de lângă Ucraina e următorul în meniul Kremlinului CITEȘTE ȘI The Wall Street Journal: Rusia are planuri pentru Moldova. Micuțul stat de lângă Ucraina e următorul în meniul Kremlinului

Potrivit televiziunii publice cehe, care citează poliția, o persoană care a deschis focul a fost ”eliminată”.

Potrivit postului, polițiști au fost desfășurați în urma unui atac armat la o școală în Piața Jan Palach.

Facultatea de Filosifie a Universității Caroline și Academia de Arte, Arhitectură și Design se află în zonă.

VIDEO Temperaturile coboară la minus 50 de grade Celsius în Siberia, în timp ce zăpada record din Moscova a dat peste cap activitatea aeroporturilor CITEȘTE ȘI VIDEO Temperaturile coboară la minus 50 de grade Celsius în Siberia, în timp ce zăpada record din Moscova a dat peste cap activitatea aeroporturilor

Poliția a anunțat că a închis zona, a cerut persoanelor care se aflau pe stradă în zonă să părăsească zona, iar locuitorilor să rămână înăuntru.

O purtătoare de cuvânt a Salvării din Praga, Jana Postova, a confirmat rănirea mai multor persoane, însă nu a oferit detalii.

”Am auzit dintr-o dată împușcături”, declară un martor ocular publicației Mlada Fronta Dnes.

viewscnt
Afla mai multe despre
praga
atac