Banca Centrală a Rusiei: Tranzacții bursiere limitate vor fi reluate din 24 martie

Banca Centrală a Rusiei: Tranzacții bursiere limitate vor fi reluate din 24 martie
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2022

Banca Centrală a Rusiei a anunțat că tranzacțiile pe unele piețe de valori vor fi reluate joi, după o pauză de aproape o lună, 33 de valori mobiliare urmând să fie tranzacționate la Bursa de la Moscova pentru o perioadă limitată de timp, fiind interzisă vânzarea în lipsă (short selling), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacționarea acțiunilor principalelor companii, inclusiv băncile de stat Sberbank și VTB și giganții din energie Rosneft și Gazprom, va avea loc în intervalul 06:50 - 11:00 GMT, a informat Banca Centrală a Rusiei.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Autoritățile ruse au refuzat până acum să redeschidă Bursa de la Moscova, de teama unui cataclism bursier în urma sancțiunilor occidentale fără precedent impuse economiei ruse. De la lansarea ofensivei rusești în Ucraina, la 24 februarie, rubla rusească s-a prăbușit la un minim istoric în raport cu dolarul american. În replică la sancțiunile occidentale, Banca Centrală a Rusiei a dublat dobânda de bază până la 20%, scrie Agerpres.

Ultima dată când au avut tranzacții la Bursa de la Moscova a fost pe 25 februarie.

Luni au fost reluate tranzacțiile cu titluri de stat emise de Guvernul rus (OFZ).

Tranzacțiile pe piața derivatelor cu contracte la Bursa de la Moscova și tranzacționarea acțiunilor individuale, incluse în indicele Bursei de la Moscova, vor avea loc în intervalul 07:00 - 11:00 GMT.

Vinerea trecută, guvernatorul Băncii Centrale a Rusiei, Elvira Nabiullina, a spus că instituția pe care o conduce va achiziționa obligațiuni guvernamentale pentru a limita volatilitatea de pe piața obligațiunilor.

Pe piețele financiare au existat îngrijorări că Rusia va intra în incapacitate de plată cu privire la datoriile sale, dar săptămâna trecută a achitat în ultimul moment o tranșă de 117 milioane de dolari pentru două emisiuni de obligațiuni denominate în dolari. 

viewscnt
Afla mai multe despre
banca centrală a rusiei
bursa