Biden a recunoscut genocidul armean, premieră pentru SUA. Turcia contestă. "Nu avem nicio lecție de învățat de la nimeni despre istoria noastră."

Biden a recunoscut genocidul armean, premieră pentru SUA. Turcia contestă. "Nu avem nicio lecție de învățat de la nimeni despre istoria noastră."
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 apr 2021

Președintele SUA Joe Biden a recunoscut genocidul armean, devenind primul președinte al Statelor Unite care a calificat astfel moartea a 1,5 milioane de armeni masacrați de Imperiul Otoman în 1915, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În declarația tradițională a Casei Albe difuzată cu ocazia zilei de comemorare, 24 aprilie, se menționează pentru prima dată cuvântul ''genocid'', arată Agerpres.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Imediat după difuzarea comunicatului de presă de către Casa Albă, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a denunțat ''politizarea de către terți'' a dezbaterii din jurul acestei perioade a istoriei.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

"Nu avem nicio lecție de învățat de la nimeni despre istoria noastră", a fost reacția acestuia.

Genocidul armean este recunoscut de peste 20 de țări și de numeroși istorici, dar puternic contestat de Turcia.

viewscnt
Afla mai multe despre
biden
armenia
turcia
erdogan
sua