Bulgaria a inaugurat prima Academie pentru ciobani

Bulgaria a inaugurat prima Academie pentru ciobani
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 aug 2023

Prima Academie pentru ciobani din Bulgaria, Po Todorovi Koshari, și-a deschis porțile, din această săptămână, în apropiere de satul Vlahi (sud-vestul Bulgariei). Academia intenționează să reunească oameni care doresc să devină păstori, să restabilească practicile tradiționale uitate și să prezerve rase autohtone de animale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fiecare dintre cele patru sezoane de pregătire la academie prevede o introducere în istoria raselor autohtone din Bulgaria, construirea țarcurilor, pășunatul și mulsul animalelor, curățarea pășunilor și învățarea practicilor tradiționale de creștere a animalelor, potrivit Agerpres.

”Folosim doar 10% din creier” - un mit spulberat de către oamenii de știință CITEȘTE ȘI ”Folosim doar 10% din creier” - un mit spulberat de către oamenii de știință

Peste 20 de viitori ciobani și opt copii participă la primul sezon de pregătire și se implică activ în creșterea unei turme mixte de două rase autohtone - oaia Karakachan și capra de munte cu păr lung.

 Oaia Karakachan, care a fost crescută în Bulgaria încă de pe vremea tracilor, este rezistentă la condiții climatice dure, la boli și la infecții și are o imunitate puternică. Alături de capra de munte cu păr lung, ea joacă un rol important în menținerea echilibrului ecosistemelor din regiunile muntoase ale țării.

Cu toate acestea, rasele autohtone din Bulgaria sunt rare și dispar, din ce în ce mai puțini fermieri crescându-le. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ciobani
academie
bulgaria