Bulgaria a raportat primul caz de pestă porcină, într-o gospodărie din apropierea graniței cu România

Bulgaria a raportat primul caz de pestă porcină, într-o gospodărie din apropierea graniței cu România
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 sep 2018

Bulgaria a raportat primul caz de pestă porcină, autoritățile anunțând că au fost infectați șapte porci dintr-o gospodărie aflată în apropiere de granița cu România, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Agenția pentru Siguranța Alimentelor din Bulgaria a anunțat că cele șapte animale infectate au fost depistate la o fermă din satul Tutrakanți, din nord-estul țării, iar testele au confirmat prezența virusului, scrie News.ro.

Instituția a adăugat că toți cei 23 de porci din sat vor fi sacrificați și va fi instituită o zonă de carantină de 3 kilometri în jurul satului.

FOTO Retailerul grec de jucării și decorațiuni Jumbo a cumpărat în România un mall CITEȘTE ȘI FOTO Retailerul grec de jucării și decorațiuni Jumbo a cumpărat în România un mall

În România au fost raportate sute de cazuri de pestă porcină, începând din luna iunie, în timp ce China a anunțat la rândul ei cinci cazuri în ultima lună.

Bulgaria a construit în ultima lună un gard de-a lungul graniței cu România, într-o încercare de a preveni accesul porcilor mistreți care pot răspândi boala pe teritoriul său.

Cazurile din România au apărut la porci crescuți în gospodării și în ferme mici, dar și la câteva ferme private mari.

În ultima săptămână a fost raportată apariția bolii la cea mai mare fermă de creștere a porcilor din țară, din Brăila, unde peste 140.000 de porci sunt sacrificați.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
pesta porcina