Bulgaria ar putea adera la zona euro cel mai devreme în 2022

Bulgaria ar putea adera la zona euro cel mai devreme în 2022
scris 8 ian 2019

Bulgaria ar putea adera la zona euro cel mai devreme în 2022, a declarat, marți, vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, într-un interviu acordat postului public de radio din Bulgaria, informează BTA.

În luna iulie a anului trecut, Bulgaria a depus cerere pentru a intra în ERM II (mecanismul ratelor de schimb - n. r.), o perioadă obligatorie de doi ani înainte de adoptarea monedei euro, scrie Agerpres.

Primele 4 patru cluburi de fotbal din Turcia au mari datorii după ce au cheltuit pentru a atrage staruri din străinătate. Datoriile vor fi restructurate, dar nu șterse CITEȘTE ȘI Primele 4 patru cluburi de fotbal din Turcia au mari datorii după ce au cheltuit pentru a atrage staruri din străinătate. Datoriile vor fi restructurate, dar nu șterse

Valdis Dombrovskis a precizat că, dacă Bulgaria va face totul pentru a-și îndeplini angajamentele, atunci va primi aprobarea pentru a adera la ERM II în vara acestui an.

"Dacă analiza activelor din sistemul bancar bulgar se va încheia cu succes, Bulgaria va putea adera la ERM II la mijlocul acestui an. Apoi moneda euro va putea fi adoptată după cel puțin trei ani. Primii doi ani sunt necesari pentru a îndeplini criteriile de la Maastricht, iar al treilea pentru a evalua rezultatele îndeplinite și lucrările pregătitoare", a spus Valdis Dombrovskis.

viewscnt
Afla mai multe despre
zona euro
bulgaria