Turcia investighează dacă Google a încălcat legislația în domeniul concurenței

Turcia investighează dacă Google a încălcat legislația în domeniul concurenței
scris 8 ian 2019

Autoritatea pentru concurență din Turcia a deschis luni o investigație împotriva Google, suspectând că algoritmii utilizați de companie pentru ordonarea rezultatelor căutărilor și publicitatea țintită nu respectă legislația în domeniul concurenței, transmite Reuters.

Investigația survine unei plângeri potrivit căreia Google, divizie a grupului Alphabet, ”a abuzat de poziția dominanță deținută pe piață și a făcut mai dificilă activitatea altor companii”, potrivit instituției.

Investigația va include companiile Google Reklamcilik ve Pazarlama, Google International, Google, Google Ireland Limited și Alphabet Inc., scrie News.ro.

VIDEO Polonia a închis 13 escape room-uri, după ce cinci adolescente au murit într-un incendiu într-un astfel de loc de distracție CITEȘTE ȘI VIDEO Polonia a închis 13 escape room-uri, după ce cinci adolescente au murit într-un incendiu într-un astfel de loc de distracție

Reuters nu a putut să contacteze reprezentanți ai Google Reklamcilik ve Pazarlama, divizia din Turcia a grupului Alphabet.

În septembrie 2018, autoritatea de reglementare a concurenței din Turcia a amendat Google cu circa 93 de milioane de lire turcești (17,38 milioane dolari) pentru încălcarea legii concurenței, în legătură cu vânzările de software destinat dispozitivelor mobil.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
googgle
turcia