Bulgaria mută refugiații cazați în hotelurile de pe litoral înainte de începutul sezonului estival. "Bulgaria nu își mai permite să întrețină cetățeni ucraineni în hotelurile de pe plajă"

Bulgaria mută refugiații cazați în hotelurile de pe litoral înainte de începutul sezonului estival. "Bulgaria nu își mai permite să întrețină cetățeni ucraineni în hotelurile de pe plajă"
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2022

Refugiații de război din Ucraina urmează să fie mutați din hotelurile de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre în centre de primire înainte de începutul sezonului estival, potrivit guvernului de la Sofia, citat de DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

VEZI AICI ȘI Ministrul bulgar al Turismului, ieșire nervoasă: 3 luni de omenie le ajung ucrainenilor, să muncească, ca toți ceilalți!

"Bulgaria nu își mai permite să întrețină cetățeni ucraineni în hotelurile de pe plajă", a explicat viceprim-ministrul Kalina Konstantinova.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult

Relocarea urmează să înceapă în următoarele zile. Potrivit autorităților, aproximativ 90.000 de persoane din Ucraina au rămas în această țară din UE. Sezonul turistic la Marea Neagră începe în prima jumătate a lunii iunie, scrie Agerpres.

Mulți refugiați au refuzat până acum să se mute din hoteluri în case de vacanță administrate de stat în interiorul tarii. A existat puțin interes pentru excursii special organizate cu trenul sau autobuzul. Mulți se tem că ar putea să nu existe servicii de îngrijire medicală sau magazine în stațiuni de vacanță unele izolate.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună

Potrivit presei bulgare, doar 500 de refugiați au folosit această posibilitate.

Bulgaria este în principal o țară de tranzit pentru refugiații de război din Ucraina, care în primul rând se duc în Europa Centrală.

De la începutul războiului la sfârșitul lunii februarie, aproximativ 300.000 de persoane au intrat în țară. Potrivit cifrelor oficiale publicate luni, 90.365 de refugiați au rămas în Bulgaria. Ei sunt cazați în hoteluri, dar și în particular la prieteni, rude și voluntari.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
refugiati