Bulgaria prelungește exploatarea centralei de la Kozlodui

Bulgaria prelungește exploatarea centralei de la Kozlodui
scris 2 oct 2019

Autoritățile bulgare în domeniul nuclear au prelungit cu zece ani licența de funcționare a celui de-al doilea reactor al singurei centrale nucleare a țării, situată la Kozlodui (nord), a cărei construcție datează din epoca sovietică.

Acest reactor, a cărui licență expiră în 2021, a trecut cu succes testele de rezistență efectuate de societatea rusă Rosatom și compania franceză EDF, potrivit autorităților bulgare de reglementare nucleară, scrie Agerpres.

Directorul executiv al centralei, Nasko Mihov, a afirmat marți că această unitate este capabilă să funcționeze încă 30 de ani, conform rezultatelor testelor respective.

Un nou colaps în industria aeriană europeană. Compania slovenă Adria Airways, care reluase cursele aeriene directe spre București, intră în faliment CITEȘTE ȘI Un nou colaps în industria aeriană europeană. Compania slovenă Adria Airways, care reluase cursele aeriene directe spre București, intră în faliment

Un alt reactor încă în serviciu la Kozlodui a obținut în 2017 o autorizație de zece ani de funcționare suplimentară.

Situată pe Dunăre, centrala, care furnizează 34% din energia țării, va trebui de acum înainte să solicite o licență la fiecare zece ani.

Unitățile 1 și 4 de la Kozlodui, considerate învechite, au fost închise în 1998 și 2006 la solicitarea Bruxellesului, ceea ce a reprezentat o condiție de aderare a Bulgariei la UE.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
kozlodui
centrala nucleara