Consumul de alcool a scăzut cu 43% în Rusia din 2003

Consumul de alcool a scăzut cu 43% în Rusia din 2003
scris 1 oct 2019

Consumul de alcool în Rusia a scăzut cu 43% în perioada 2003-2016, se arată într-un raport publicat marți de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), relatează AFP.

"Federația Rusă a fost considerată mult timp una dintre țările cu cel mai ridicat consum de alcool din lume", afirmă raportul, menționând că alcoolul a contribuit semnificativ la creșterea numărului de decese în anii '90 și la criza demografică după prăbușirea Uniunii Sovietice, scrie Agerpres.

Spas Rusev, interesat la un moment dat de Telekom România, a primit două oferte, de peste 1 miliard de euro fiecare, pentru Vivacom CITEȘTE ȘI Spas Rusev, interesat la un moment dat de Telekom România, a primit două oferte, de peste 1 miliard de euro fiecare, pentru Vivacom

"Cu toate acestea, în ultimii ani, aceste tendințe s-au inversat", a subliniat OMS.

Potrivit autorilor raportului, acest declin a contribuit la creșterea speranței de viață, care a atins un nivel record în 2018, ajungând la 78 de ani pentru femei și la 68 de ani pentru bărbați. La începutul anilor 1990, speranța de viață în cazul bărbaților era de doar 57 de ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
alcool
rusia