Bulgaria, primul stat UE care extrădează un chinez, acuzat de corupție, către China

Bulgaria, primul stat UE care extrădează un chinez, acuzat de corupție, către China
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 nov 2018

China a obținut extrădarea din Bulgaria a unui cetățean chinez acuzat de corupție, a anunțat vineri organul chinez de luptă împotriva corupției, precizând că niciodată până acum vreun stat membru al Uniunii Euripene (UE) nu a mai răspuns favorabil unei cereri de extrădare formulate de Beijing, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Departamentul însărcinat cu supervizarea luptei împotriva corupției a anunțat, într-un scurt comunicat, că Yao Jinqi, un fost reprezentant al provinciei Zhejiang (est), a fost extrădat către China, scrie News.ro.

Yao Jinqi, care a fugit din China în decembrie 2005, după deschiderea unei anchete în urma unor acuzații potrivit cărora a luat mită, a fost arestat la 17 octombrie de poliția bulgară.

Rata șomajului din Germania a scăzut în noiembrie la cel mai redus nivel din 1990 CITEȘTE ȘI Rata șomajului din Germania a scăzut în noiembrie la cel mai redus nivel din 1990

Un tribunal de la Sofia s-a pronunțat în favoarea unei cereri de extrădare a acestuia către Beijing, se precizează în comunicat.

Președintele Xi Jinping a făcut, la instalarea sa la putere, în urmă cu șase ani, a făcut din lupta împotriva corupției una dintre prioritățile sale.

Însă Beijingul nu a beneficiat, până acum, de cooperea Occidentului, mai ales a Statelor Unite și Canadei, în extrădarea unor cetățeni chinezi căutați de justiția din țara lor.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
china
extradare