Bulgaria, primul stat UE care extrădează un chinez, acuzat de corupție, către China

Bulgaria, primul stat UE care extrădează un chinez, acuzat de corupție, către China
scris 30 nov 2018

China a obținut extrădarea din Bulgaria a unui cetățean chinez acuzat de corupție, a anunțat vineri organul chinez de luptă împotriva corupției, precizând că niciodată până acum vreun stat membru al Uniunii Euripene (UE) nu a mai răspuns favorabil unei cereri de extrădare formulate de Beijing, relatează Reuters.

Departamentul însărcinat cu supervizarea luptei împotriva corupției a anunțat, într-un scurt comunicat, că Yao Jinqi, un fost reprezentant al provinciei Zhejiang (est), a fost extrădat către China, scrie News.ro.

Yao Jinqi, care a fugit din China în decembrie 2005, după deschiderea unei anchete în urma unor acuzații potrivit cărora a luat mită, a fost arestat la 17 octombrie de poliția bulgară.

Rata șomajului din Germania a scăzut în noiembrie la cel mai redus nivel din 1990 CITEȘTE ȘI Rata șomajului din Germania a scăzut în noiembrie la cel mai redus nivel din 1990

Un tribunal de la Sofia s-a pronunțat în favoarea unei cereri de extrădare a acestuia către Beijing, se precizează în comunicat.

Președintele Xi Jinping a făcut, la instalarea sa la putere, în urmă cu șase ani, a făcut din lupta împotriva corupției una dintre prioritățile sale.

Însă Beijingul nu a beneficiat, până acum, de cooperea Occidentului, mai ales a Statelor Unite și Canadei, în extrădarea unor cetățeni chinezi căutați de justiția din țara lor.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
china
extradare