Bulgaria reduce temporar TVA pentru restaurante, cărți și produse pentru bebeluși, la 9%, de la 1 iulie

Bulgaria reduce temporar TVA pentru restaurante, cărți și produse pentru bebeluși, la 9%, de la 1 iulie
scris 25 iun 2020

Bulgaria va reduce temporar taxa pe valoare adăugată (TVA) pentru restaurante, cărți și produse pentru copii la 9%, de la 1 iulie, a anunțat miercuri agenția fiscală din această țară, transmite Novinite.

Astfel, de la 1 iulie, măsura se va aplica pentru cărți, restaurante, servicii de catering, alimente pentru bebeluși și scutece. Măsura este temporară și va fi valabilp până la 31 decembrie 2021, scrie News.ro.

Allegro, cel mai mare retailer online polonez, pregătește listarea la bursă și vizează o evaluare de 10 miliarde euro CITEȘTE ȘI Allegro, cel mai mare retailer online polonez, pregătește listarea la bursă și vizează o evaluare de 10 miliarde euro

De această măsură vor beneficia nu doar hotelierii, ci și publisherii și distribuitorii de cărți, inclusiv în ediții electronice.

Modificările se vor aplica și comercianților de produse pentru copii, respectiv alimente pentru bebeluși și copii, scutece și produse pentru igienă.

În Bulgaria nu există o cotă redusă de TVA pentru produsele de primă necesitate, cum ar fi alimentele sau medicamentele, cota standard fiind de 20%. O cotă mai mică a TVA, de 9%, este aplicată agențiilor de turism, pentru servicii de cazare și de transport al turiștilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
tva
bulgaria