Bulgaria vrea mai mulți turiști la granița cu România

Bulgaria vrea mai mulți turiști la granița cu România
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 aug 2023

Ministrul bulgar al Turismului, Zarița Dinkova, a vizitat în satele din comuna Șabla, aflate pe drumul spre granița cu România, obiective turistice naturale și arheologice, relatează 24CHASA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

La începutul ședinței, cu primarul localității, Marian Jecev, cu președintele Consiliului Local, medicul Iordanka Stoeva, precum și cu consilierul Jivko Spasov, edilului i-a prezentat ministrului Dinkova bogățiile naturale aflate pe teritoriul comunei, precum cele două lacuri - Șabla și Durankulak, Tuzla din Șabla și, nu în ultimul rând, că 20% din plajele din Bulgaria se află în zona Șabla, conform Rador.

Arkadi Voloj, cofondatorul Yandex, considerat un Google rusesc, decide să iasă public și și critică invazia \ CITEȘTE ȘI Arkadi Voloj, cofondatorul Yandex, considerat un Google rusesc, decide să iasă public și și critică invazia "barbară" a Rusiei în Ucraina. De ce acum, după 17 luni de război

„Există șansa de a atrage mai mulți turiști, pentru că aveți natura protejată. Săpăturile arheologice sunt, de asemenea, un produs care poate fi oferit turiștilor aici, împreună cu natura”, a spus ministrul Dinkova. Ea a discutat cu primarul și faptul că vede un potențial uriaș pentru dezvoltarea turismului de camping în regiune, după cele mai înalte standarde europene.

„Zona noastră este un loc preferat de odihnă vara, iar ca o consecință a acestui fapt, vedem că satele mici din zonă prind viață. De exemplu, satul Bojanovo are patru locuitori permanenți pe parcursul anului, iar vara este locuit de 80 de oameni. Există o comunitate poloneză rezidentă permanent în satul Granichar. În ultimii 5 ani, viziunea satului Ezereț s-a schimbat - au fost obținute peste 30 de autorizații de construcție.

Publicație pro-guvernamentală de la Budapesta: Numărul românilor este în scădere, în timp ce numărul ungurilor este în creștere CITEȘTE ȘI Publicație pro-guvernamentală de la Budapesta: Numărul românilor este în scădere, în timp ce numărul ungurilor este în creștere

Medicul Iordanka Stoeva a vorbit despre calitățile nămolului terapeutic. În cadrul întrevederii, s-a anunțat că primarii din Bulgaria vor primi scrisori de la ministrul Dinkova, prin care își pot prezenta propunerile privind rezolvarea problemelor, pot face solicitări și exprima puncte de vedere cu privire la modul de rezolvare a acestora, astfel încât de ele beneficieze zona respectivă. De asemenea, se va lucra la prelungirea sezonului pentru ornitologii care vizitează des zona.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
romania