Bursa moscovită MOEX a suspendat tranzacționarea pe toate piețele pe care le operează

Bursa moscovită MOEX a suspendat tranzacționarea pe toate piețele pe care le operează
scris 24 feb 2022

Bursa moscovită MOEX a suspendat tranzacționarea pe toate piețele pe care le operează

Președintele rus Vldimir Putin a anunțat o operațiune militară specială în regiunea ucraineană Donbas. Potrivit CNN, explozii puternice au putut fi însă auzite în apropierea capitalei Kiev și în Harkov.

Bursa rusă a înregistrat, luni, după recunoașterea de către Rusia a independenței celor două republici ucrainene separatiste pro-ruse, cele mai mari pierderi de preț de la criza financiară din 2008. La acea dată, MOEX nu a suspendat tranzacționarea pe piețele pe care operează.

Indicele RTS a scăzut luni cu peste 13%, până la aproximativ 1.200 de puncte.

Piața valutară și cea a obligațiunilor au fost, de asemenea, puternic afectate. Rubla a pierdut 3% față de dolarul american și a continuat să scadă la 3,3% în seara de după începerea discursului lui Putin către națiune.

Indicele Moex a scăzut cu până la 14,2% și a încheiat principala sesiune de tranzacționare în scădere cu 10,5%, în cea mai mare scădere de o zi de când Rusia a ocupat Crimeea în 2014, potrivit datelor Refinitiv.

Acțiunile Rosneft, principalul producător de petrol din Rusia, au scăzut cu aproape 20%.

Producătorul de stat de gaze Gazprom a scăzut cu aproape 16%, ducându-și scăderea pentru 2022 la 19%. Acțiunile producătorului de gaze Novatek au căzut cu 12%.

Într-o intervenție la televiziunea de stat, Putin a anunțat joi acțiunile militare din Donbas, cerând forțelor militare ucrainene să depună armele și să plece acasă, potrivit agențiilor de stat RIA-Novosti și TASS.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

El a avertizat că toată responsabilitatea pentru o eventuală vărsare de sânge va reveni conștiinței Guvernului Ucrainean, declarându-se covins că trupele rusești își vor face datoria.

Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație CITEȘTE ȘI Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație

Liderul de la Kremlin a susținut că obiectivul Rusiei nu este să ocupe Ucraina.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
rusia
razboi