Caviarul, vodca, oțelul și lemnul, vizate de noile sancțiuni ale UE împotriva Rusiei

Caviarul, vodca, oțelul și lemnul, vizate de noile sancțiuni ale UE împotriva Rusiei
scris 30 sep 2022

EUObserver anunță că UE discută despre noi ”liste negre” vizate de sancțiuni și de impunerea de noi restricții împotriva companiilor rusești, potrivit Rador.

Noile propuneri ale Uniunii Europene privind noile sancțiuni împotriva Rusiei includ întreprinderea de exploatare a diamantelor Alrosa și o serie de alte companii rusești.

VIDEO PROFIT LIVE Alex Sicoe, proprietarul pensiunii Rural: Deocamdată, planurile noastre sunt de a medita puțin, am pus pe hold investițiile. Cred că am ajuns într-un punct OK CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Alex Sicoe, proprietarul pensiunii Rural: Deocamdată, planurile noastre sunt de a medita puțin, am pus pe hold investițiile. Cred că am ajuns într-un punct OK

Noi interdicții UE care pot vor viza importurile de caviar, vodcă și țigări ale unor companii rusești sunt și ele discutate.

Comisia Europeană și Serviciul Extern au prezentat aceste propuneri pe 27 septembrie, pe fondul referendumurilor (organizate de Rusia în teritoriile ocupate din Ucraina, n.r.). Momentan, nu se știe data exactă la care se vor introduce noile sancțiuni UE împotriva industriilor petroliere, a oțelului și lemnului din Rusia. În acest context, întreprinderea Alrosa se poate confrunta cu înghețarea activelor și interzicerea tranzacțiilor financiare.

Ambasadorii statelor membre UE de la Burxelles vor examina vineri, 30 septembrie, decizia finală privind sancțiunile. Pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat că a decis să desfășoare o operațiune militară specială în Ucraina, ca răspuns la o solicitare de acordare de sprijin venită din partea liderilor autoproclamatelor republici populare Luhansk și Donețk. Decizia de a desfășura operațiunea a fost motivul pentru noi sancțiuni aplicate împotriva Rusiei de către Statele Unite și aliații săi.

viewscnt
Afla mai multe despre
caviarul
vodca