Cehia ridică obligativitatea prezentării certificatului de vaccinare

Cehia ridică obligativitatea prezentării certificatului de vaccinare
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 feb 2022

Cehii nu vor mai fi nevoiți să prezinte certificatele de vaccinare la intrarea în restaurante sau pentru a participa la evenimente culturale și sportive începând de săptămâna viitoare, în pofida creșterii cazurilor de COVID-19, a anunțat premierul ceh Petr Fiala, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Din noiembrie 2021, doar cehii vaccinați și cei care au trecut prin boală în ultimele șase luni au voie să intre în baruri, restaurante, hoteluri și pentru a avea acces la alte servicii, scrie Agerpres.

FOTO Iohannis ANUNȚĂ: România va cumpăra avioane de ultimă generație F-35. Ce avioane de vânătoare sunt acum în dotarea Forțelor Aeriene Române CITEȘTE ȘI FOTO Iohannis ANUNȚĂ: România va cumpăra avioane de ultimă generație F-35. Ce avioane de vânătoare sunt acum în dotarea Forțelor Aeriene Române

"Guvernul va renunța începând cu 9 februarie la obligația prezentării unui certificat de vaccinare sau a dovezii trecerii prin boală pentru a intra în restaurante, evenimente culturale, sportive și similare", a declarat premierul Petr Fiala pentru jurnaliști.

El a adăugat că oamenii vor trebui să poarte întotdeauna o mască în interior și că numărul participanților la demonstrațiile colective va fi limitat.

Republica Cehă a înregistrat marți un număr record de 57.195 de infectări cu coronavirus, crescând numărul total de cazuri confirmate de la începutul pandemiei la 3,1 milioane, dintre care 37.000 de decese.

Cu toate acestea, numărul pacienților din spitalele cehe a crescut lent, cu doar 2.653 de persoane spitalizate marți, în scădere de la un vârf de peste 9.500 în martie 2021. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cehia
certificat de vaccinare