Cehii de la Credo Ventures, cu UiPath, dcs plus și Brainient în portofoliu, vor să investească peste 80 milioane euro în startup-uri din Europa Centrală și de Est

Cehii de la Credo Ventures, cu UiPath, dcs plus și Brainient în portofoliu, vor să investească peste 80 milioane euro în startup-uri din Europa Centrală și de Est
scris 12 mar 2020

Fondul ceh de venture capital Credo Ventures, unul dintre primii finanțatori ai UiPath, cu participații la alte trei startup-uri fondate de antreprenori români, vrea să investească peste 80 milioane de euro în țările din Europa Centrală și de Est.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Credo Ventures și-a lansat recent al treilea fond de investiții, CS3, cu un capital de 100 milioane de dolari (88 milioane euro), bani ce vor fi folosiți pentru finanțarea startup-urilor tech din regiune, cu accent pe Polonia.

“Vrem să ne folosim de reputația și de contactele noastre din Europa Centrală pentru a investi în cele mai promițătoare tehnologii din regiune”, spune Jan Habermann, partner cofondator Credo Ventures, citat de publicația online Silicon Canals.

ULTIMA ORĂ Programul \ CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Programul "Prima casă” în noua formulă "O familie, o casă" - adoptat. Noutate: Garantare de 100% de către stat pentru grupurile vulnerabile

Credo Ventures acordă finanțări de tipul seed și Serie A în valoare de până la 10 milioane de dolari în schimbul unei părți din afacere, cu scopul declarat de a ajuta companiile să obțină o evaluare de cel puțin 1 miliard de dolari.

Fondul de venture capital a investit până acum în 30 de companii din Europa Centrală și de Est, inclusiv din România, fiind printre primii finanțatori ai UiPath, “unicornul” fondat de Daniel Dines și Marius Tîrcă, evaluat anul trecut la 7 miliarde de dolari.

Antreprenorul român Emi Gal a atras fonduri de la Credo Ventures pentru două dintre startup-urile sale: Brainient, o companie din domeniul reclamelor video interactive, vândută în 2016 către Teads, și firma de tehnologie medicală Ezra, înființată la New York în 2018.

Fondul ceh a investit și în startup-ul românesc din industria turismului dcs plus, înființat de Cristian Dincă.

viewscnt
Afla mai multe despre
credo ventures
venture fund
fond investitii
investitii startup
uipath
branient
emi gal
cristian dinca
dcs plus. ezra
daniel dines