Cehii negociază cu Germania pentru tancuri

Cehii negociază cu Germania pentru tancuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2024

Republica Cehă este în discuții cu Germania pentru a obține 15 tancuri Leopard 2A4 drept cadou ca să compenseze sprijinul militar ceh pentru Ucraina și, posibil, pentru a cumpăra alte 15 de la industria germană de apărare, a anunțat Ministerul Ceh al Apărării, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cehii au primit anterior 15 tancuri Leopard 2A4 din Germania ca donație și intenționează să comande cea mai modernă versiune - 2A8, tancuri care urmează să fie livrate în următorii ani, arată Hotnews.

Abia 10% dintre europeni mai cred că Ucraina poate învinge Rusia. Schimbarea de atitudine le trimite un mesaj politicienilor UE CITEȘTE ȘI Abia 10% dintre europeni mai cred că Ucraina poate învinge Rusia. Schimbarea de atitudine le trimite un mesaj politicienilor UE

Ministerul a spus că cele 15 tancuri suplimentare care vor fi cumpărate ar costa sute de milioane de euro și ar contribui la îmbunătățirea capacităților țării pe fondul trecerii de la echipamentele din epoca sovietică pe care le-a donat în mare parte Ucrainei.

„Dacă negocierile actuale se vor încheia cu succes, Cehia va avea 42 de tancuri principale de luptă Leopard 2A4 și tancuri de recuperare pe același șasiu”, se arată într-un comunicat al ministerului.

„După 2030, armata cehă ar putea avea peste 100 de tancuri Leopard de două tipuri în serviciu activ și rezervă”, a adăugat acesta.

Rusia a confiscat fabrica de dulciuri a fostului președinte ucrainean Petro Poroșenko CITEȘTE ȘI Rusia a confiscat fabrica de dulciuri a fostului președinte ucrainean Petro Poroșenko

Tancurile Leopard sunt produse în comun de Rheinmetall RHMG.DE din Germania și Krauss-Maffei Wegmann.

Guvernul ceh a purtat discuții pentru a cumpăra aproximativ 70 de tancuri Leopard 2A8 într-o achiziție comună din industrie cu guvernul german.

În afară de cele 15 Leopard 2A4 deja donate, armata cehă încă mai folosește 30 de tancuri T-72M4CZ modernizate din epoca sovietică și unele T-72 nemodernizate, dar cele mai multe dintre acestea au fost donate Ucrainei.

Bulgaria discută în SUA vânzarea rafinăriei Lukoil CITEȘTE ȘI Bulgaria discută în SUA vânzarea rafinăriei Lukoil

Cehia a fost prima țară care a trimis echipamente grele în Ucraina în 2022 și a furnizat până acum 62 de tancuri T-72, precum și 131 de vehicule de luptă de infanterie, 16 sisteme de apărare aeriană și șase elicoptere din rezervele armatei, a declarat premierul Petr Fiala, citat de agenția de presă CTK.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
cehia
germania