Cel puțin șase morți în Cehia, în urma unei explozii la o uzină chimică

Cel puțin șase morți în Cehia, în urma unei explozii la o uzină chimică
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2018

Cel puțin șase persoane au fost ucise, iar cel puțin alte șase au fost rănite într-o explozie la o uzină chimică în Cehia, au anunțat joi autoritățile, relatează The Associated Press și AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un număr neprecizat de persoane au fost de asemenea rănite în explozie, joi, a precizat o purtătoare de cuvânt a pompierilor la nivel regional, Vladimira Kerekova, scrie News.ro

”Am primit informații despre șase morți și alte persoane grav rănite”, a declarat Vladimira Kerekova, o purtătoare de cuvânt a pompierilor la nivelul regiunii Boemia, citată de CTK, scrie AFP.

Spitalul Praga-Vinohrady a declanșat un plan de urgență și se pregătește să primească un ”număr important” de pacienți.

Tranzacție pe piața telecom: Petr Kellner, cel mai bogat om de afaceri din Cehia, cu afaceri și în România, a cumpărat operațiunile de telefonie mobilă din 4 țări vecine ale gigantului norvegian Telenor CITEȘTE ȘI Tranzacție pe piața telecom: Petr Kellner, cel mai bogat om de afaceri din Cehia, cu afaceri și în România, a cumpărat operațiunile de telefonie mobilă din 4 țări vecine ale gigantului norvegian Telenor

Uzina - care aparține grupului polonez Synthos - se află în localitatea Kralupy nad Vltavou, situată la aproximativ 30 de kilometri nord de Praga.

Explozia a avut loc, potrivit lui Kerekova, în această uzină aparținând societății Synthos, specializată în producția de cauciuc sintetic și polistirenă.

În 2015 o explozie a avut loc în această uzină, soldată cu doi răniți.

Uzina face parte din complexul Rafinăriei de la Kralupy-nad-Vltavou.

”Explozia a avut loc într-una dintre întreprinderile situate în acest complex. Am lansat imediat o anchetă, pentru a stabili toate circumstanțele și cauzele”, a anunțat o purtătoare de cuvânt a poliției, Marketa Johnova.

Poliția a fost alertată cu privire la explozie către ora locală 10.00 (11.00, ora României), a precizat ea.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a serviciilor de urgență, Petra Effenbergerova, accidentul s-a soldat, în afară de cei șase morți, cu cel puțin șase răniți.

Primarul localității, Petr Holecek, a declarat pentru televiziunea națională cehă că un rezervor care conținea o substanță nespecificată a explodat.

Holecek a declarat de la locul exploziei că el nu crede că există vreun pericol la adresa localității.

Un alt purtător de cuvânt al pompierilor, Petr Svoboda, a declarat că nu există pericolul altor explozii în instalație.

Cel puțin două dintre persoanele rănite au fost transportate la spital, a precizat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
cehia
explozie
uzina chimica