Coinbase și Binance nu vor interzice rușilor folosirea platformelor de tranzacționare cripto

Coinbase și Binance nu vor interzice rușilor folosirea platformelor de tranzacționare cripto
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mar 2022

Platformele de tranzacționare cripto Coinbase Global Inc și Binance au reiterat că nu intenționează să interzică preventiv tuturor rușilor să folosească platformele lor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Unele din cele mai mari platforme globale de tranzacționare cripto vor să rămână în Rusia, spre deosebire de sectorul financiar mainstream, o decizie care, avertizează experții, ar putea slăbi încercările Occidentului de a izola Moscova în urma invaziei Ucrainei, scrie Agerpres.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

"Credem că toată lumea merită acces la servicii financiare de bază dacă legea nu prevede altfel", a afirmat într-un mesaj pe Twitter directorul general al Coinbase, Brian Armstrong.

"Nu vom îngheța în mod unilateral conturile a milioane de utilizatori inocenți", a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Binance, cea mai mare platformă de tranzacționare cripto din lume.

Ambele platforme de tranzacționare cripto au dat asigurări că se vor conforma sancțiunilor guvernamentale.

Declarațiile vin la câteva zile după ce Coinbase și Binance au anunțat că nu vor îngheța conturile tuturor rușilor în urma solicitării Ucrainei care a cerut o interzicere completă.

Rusia este de mai mulți ani contra criptomonedelor, spunând că ele pot fi folosite în operațiuni de spălare de bani sau de finanțare a terorismului. În cele din urmă le-a acordat statul legal în 2020, dar a interzis folosirea lor ca mijloc de plată.

Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori

În ultimele luni, guvernele, din Asia și până în Statele Unite, și-au exprimat temerile că monedele digitale exploatate în mod privat, extrem de volatile, ar putea submina controlul asupra sistemelor financiare și monetare.

Utilizatorii activi de criptomonede din Rusia au avut un volum anual de tranzacții de aproximativ cinci miliarde de dolari, a informat recent Departamentul de stabilitate financiară de la Banca Rusiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
coinbase
binance
cripto