Comisia Europeană a lansat o investigație privind sprijinul pe care Ungaria vrea să-l acorde firmei Samsung

Comisia Europeană a lansat o investigație privind sprijinul pe care Ungaria vrea să-l acorde firmei Samsung
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 oct 2019

Comisia Europeană (CE) a anunțat, luni, că a lansat o investigație privind susținerea pe care Ungaria vrea s-o acorde firmei Samsung, estimată la 108 milioane euro, în cazul unei investiții.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

CE vrea să afle dacă ajutorul propus de statul maghiar, în cazul extinderii unei fabrici de baterii din orașul Göd, respectă normele europene privind ajutorul de stat, scrie News.ro.

Comisarul european Margrethe Vestager a atras atenția că, deși investițiile sunt foarte importante pentru a dezvolta regiunile dezavantajate, ele trebuie să beneficieze de susținere publică doar acolo unde este nevoie.

Profit Energy.forum - Dumitriu (Nuclearelectrica): Suntem vânați din punctul de vedere al dividendelor suplimentare. Chiar azi a fost declanșat un control ANAF ! CITEȘTE ȘI Profit Energy.forum - Dumitriu (Nuclearelectrica): Suntem vânați din punctul de vedere al dividendelor suplimentare. Chiar azi a fost declanșat un control ANAF !

”Suport public trebuie acordat doar dacă este nevoie pentru a atrage investiții private în regiunile cu probleme. În caz contrar, beneficiarii vor avea un avantaj incorect în raport cu competitorii, pe cheltuiala contribuabililor”, a spus Vestager.

Astfel, CE va analiza situația pentru a vedea dacă acest suport este cu adevărat necesar pentru investiția Samsung și nu distorsionează piața.

Samsung SDI este unul dintre cei mai mari jucători din piața bateriilor lithium-ion. Compania investește circa 1,2 miliarde euro pentru a extinde capacitatea bateriilor în fabrica din Ungaria.

Anul trecut, Ungaria a notificat CE în legătură cu planurile sale de a acorda un sprijin evaluat la 108 milioane euro, în acest proiect.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeană
samsung