Comisia Europeană aprobă schema Greciei de protejare a celor care riscă să își piardă casele

Comisia Europeană aprobă schema Greciei de protejare a celor care riscă să își piardă casele

Atena

Profit.ro
Profit.ro
scris 20 sep 2019

Comisia Europeană a aprobat joi o schemă de protecție a reședinței primare, introdusă de autoritățile din Grecia pentru a veni în sprijinul celor care riscă să își piardă casele din cauza faptului că întâmpină dificultăți la plata ratelor la creditele ipotecare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Executivul comunitar a apreciat că schema nu încalcă prevederile comunitare privind acordarea de ajutoare de stat, scrie Agerpres.

Numărul de migranți în insulele elene, cel mai ridicat după 2016 CITEȘTE ȘI Numărul de migranți în insulele elene, cel mai ridicat după 2016

Schema, care dispune de un buget anual de aproximativ 132 milioane de euro, impune criterii stricte de eligibilitate cu privire la valoare reședinței primare și veniturile debitorilor pentru a se asigura că se concentrează doar pe cei care au cu adevărat nevoie de sprijinul statului.

Debitorii eligibili pot primi un grant din partea guvernului care corespunde cu 20 până la 50% din valoarea ratei lunare, în funcție de veniturile lor, atât timp cât reiau plata ratelor. Dacă debitorul încetează să își mai plătească ratele, băncile pot demara procedurile de executare silită în cazul proprietății.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
case
ue