Donald Tusk cere începerea procesului de aderare la UE a Macedoniei de Nord

Donald Tusk cere începerea procesului de aderare la UE a Macedoniei de Nord
scris 18 sep 2019

Președintele în exercițiu al Consiliului European, Donald Tusk, a cerut marți liderilor europeni să stabilească o dată pentru începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană a Macedoniei de Nord, informează EFE.

''Acum este rândul vostru să faceți ce trebuie făcut, pentru că Macedonia de Nord a făcut deja ceea ce trebuia să facă'', a declarat Tusk la Skopje, într-o conferință de presă comună cu premierul nord-macedonean Zoran Zaev, scrie Agerpres.

Wolf Theiss asistă Ingka Investments în procesul de achiziție a 80% de părți sociale în cele 7 parcuri eoliene deținute de grupul Vestas în România CITEȘTE ȘI Wolf Theiss asistă Ingka Investments în procesul de achiziție a 80% de părți sociale în cele 7 parcuri eoliene deținute de grupul Vestas în România

Oficialul european a dat asigurări că Macedonia de Nord ''a făcut tot ceea ce trebuia să facă în ultimii doi ani pentru ca UE să înceapă negocierile, urmând recomandările Comisiei Europene''. De aceea, Tusk a cerut ca data începerii negocierilor să fie stabilită cu prilejul următorului summit al liderilor europeni, care se va desfășura la Bruxelles în 17 și 18 octombrie.

Macedonia de Nord este candidat oficial la aderarea la UE încă din 2005, însă negocierile cu Bruxellesul nu au început, în principal din cauza disputei îndelungate cu Grecia pe tema numelui țării, conflict care și-a găsit rezolvarea în ianuarie.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
donald tusk
aderare ue
macedonia de nord