Consiliul Federației Ruse a ratificat anexarea a patru regiuni ucrainene

Consiliul Federației Ruse a ratificat anexarea a patru regiuni ucrainene
scris 4 oct 2022

Consiliul Federației, camera superioară a parlamentului rus, a aprobat încorporarea a patru regiuni ucrainene în Federația Rusă, ceea ce înseamnă că Moscova este pe cale să încheie anexarea formală a teritoriilor capturate în cele șapte luni de conflict, transmite Reuters.

Într-o ședință desfășurată marți, Consiliul Federației a votat în unanimitate ratificarea legislației de anexare a regiunilor ucrainene Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie, în urma votului similar care a avut loc luni în Duma de Stat, camera parlamentară inferioară, scrie Agerpres.

Rușii au „pierdut” 1,5 milioane de uniforme militare complete. General rus: „Erau acolo, unde au dispărut?” CITEȘTE ȘI Rușii au „pierdut” 1,5 milioane de uniforme militare complete. General rus: „Erau acolo, unde au dispărut?”

Documentele vor ajunge acum din nou la Kremlin pentru semnătura finală a președintelui Vladimir Putin care va încheia procesul de anexare formală a celor patru regiuni, ce reprezintă în jur de 18% din teritoriul recunoscut internațional al Ucrainei.

Rusia a declarat anexările după ce a organizat ceea a a numit referendumuri în zonele ocupate în Ucraina.

Guvernele occidentale și Kievul au declarat că scrutinele au încălcat dreptul internațional, au fost coercitive și neprezentative.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
regiuni
anexare