Croația a mai făcut un pas spre ridicarea obligativității vizelor pentru SUA

Croația a mai făcut un pas spre ridicarea obligativității vizelor pentru SUA
scris 21 oct 2020

Croația a făcut marți un nou pas către intrarea în programul Visa Waiver după ce a semnat un acord de cooperare cu SUA privind comunicarea datelor pasagerilor, au anunțat ministrul de interne croat Davor Bozinovic și ambasadorul american la Zagreb Robert Kohorst, relatează agenția de știri croată Hina.

Semnarea documentului este un pas major către ridicarea obligativității vizelor, a declarat ambasadorul american. Pas cu pas, Croația a făcut tot ce era necesar pentru a se califica pentru programul Visa Waiver, adăugând însă că mai sunt lucruri de făcut pentru a încheia acest proces, scrie Agerpres.

Avocații, notarii, executorii și consilierii juridici se pregătesc să predea și în învățământul preuniversitar CITEȘTE ȘI Avocații, notarii, executorii și consilierii juridici se pregătesc să predea și în învățământul preuniversitar

Documentul furnizează o bază legală pentru schimbul de date privind pasagerii în scopul depistării, investigării și altor activități legate de prevenirea terorismului și altor infracțiuni grave transfrontaliere, a spus Bozinovic.

Croația, Bulgaria, România și Cipru sunt singurele state din Uniunea Europeană ai căror cetățeni nu pot intra pe teritoriul SUA fără viză.

Intrarea în programul Visa Waiver este condiționat de îndeplinirea mai multor condiții, iar ultima dintre acestea îndeplinite de Croația este o proporție a refuzului cererilor de viză mai mic de 3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
viza sua
croatia