Duma de Stat rusă a adoptat proiectul de lege care permite demolarea a 4.500 de blocuri la Moscova și mutarea a 1,6 milioane de oameni

Duma de Stat rusă a adoptat proiectul de lege care permite demolarea a 4.500 de blocuri la Moscova și mutarea a 1,6 milioane de oameni
scris 14 iun 2017

Camera inferioară a Parlamentului rus a adoptat miercuri un proiect de lege foarte contestat care va permite Primăriei Moscovei să demoleze apartamente din epoca sovietică și să mute 1,6 milioane de oameni, relatează The Associated Press.

Duma de Stat a adoptat proiectul de lege cu un vot copleșitor, în timp ce zeci de persoane protestau în stradă și scandau ”Rușine!”, scrie News.ro.

Polițiști au smuls mai mulți protestatari din mulțime și i-a urcat într-o dubă de poliție.

Acest controversat proiect va permite primăriei capitalei ruse să demoleze cartiere întregi, vizând aproximativ 4.500 de blocuri.

Juncker anunță că Ungaria, Polonia și Cehia vor fi sancționate pentru că nu au primit imigranți CITEȘTE ȘI Juncker anunță că Ungaria, Polonia și Cehia vor fi sancționate pentru că nu au primit imigranți

Acest proiect de reamenajare, unul dintre cele mai mari din Rusia, a provocat o serie de mitinguri de protest la Moscova.

Moscoviții denunță o încălcarea a drepturilor lor constituționale și un șiretlic prin care se urmărește să fie evacuați din cartiere populare către periferia capitalei ruse.

Însă primăria insistă că aceste clădiri vizate sunt dărăpănate și că întreținerea lor este costisitoare.

Mii de persoane au ieșit în stradă, luna trecută, în cadrul celui mai mare miting de protest non-politic din ultimii ani.

Pentru ca să intre în vigoare, este necesar ca textul adoptat de Duma de Stat să fie aprobat și în Camera superioară a Parlamentului rus, iar apoi să fie promulgat de președintele Vladimir Putin.

viewscnt
Afla mai multe despre
moscova
blocuri demolate