După anunțul Greciei cu teste PCR acoperite la plată, bulgarii plusează - oferă nopți gratuite de cazare pentru turiștii care plătesc pentru un test PCR

După anunțul Greciei cu teste PCR acoperite la plată, bulgarii plusează - oferă nopți gratuite de cazare pentru turiștii care plătesc pentru un test PCR
scris 19 mar 2021

Bulgaria a anunțat că va deschide sezonul turistic începând cu 1 mai și a lansat regulamentul pentru funcționarea hotelurilor în pandemie. După ce Grecia a anunțat deschiderea sezonului cu hotelieri care vor acorda stimulente, bulgarii deja reacționează, oferind nopți gratuite. Deocamdată nu este oficial, dar se discută despre cele 3 posibilități de intrare în țară: fie cu vaccin împotriva COVID-19, fie cu test PCR negativ, fie cu test anticorpi.

FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor CITEȘTE ȘI FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor

„Toate aceste măsuri sunt pentru siguranța turiștilor. Bulgarii știu că testul PCR nu va aduce semnale pozitive. În cazul în care contextul epidemiologic va permite, există o probabilitate ca testul PCR să fie eliminat, așa cum a fost și în vara anului 2020. Unii hotelieri au început deja să reacționeze oferind stimulente turiștilor care vor folosi teste PCR.

Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G CITEȘTE ȘI Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G

Un exemplu interesant ar fi lanțul hotelier HVD, care oferă o noapte gratuită pentru vacanțele de minim 6 nopți, pentru turiștii care fac dovada plății unui test PCR. Credem că vor mai urma și alți hotelieri care vor găsi soluții interesante. Cert este că românii reprezintă o piață foarte importantă pentru Bulgaria. Vor identifica soluții să venim la ei și ne așteptăm să mai apară oferte similare”, declară Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Prețul mediu pentru o vacanță la un hotel cu servicii bune și cu all inclusive, pe litoralul bulgăresc, este de 100 euro / noapte / 2 adulți. Acest tarif include deja reducerile early booking de 15%-35%.

O familie cu un copil va plăti pentru teste, în total, 150 - 180 euro. 

Cel mai exclusivist hotel din cadrul cadrul lanțului HVD și unul dintre cele mai exclusiviste din Bulgaria este Reina del Mar, unde tariful ajunge la 220 euro / noapte / 2 adulți cu servicii premium all inclusive.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Cel mai ieftin hotel din lanț, dar tot de calitate ridicată, este Viva din Nisipurile de Aur, unde tariful este de 120 euro / noapte / 2 adulți, cu servicii all inclusive.

Prețurile includ reduceri între 30% și 35% și, în plus, o noapte gratuită pentru turiștii care plătesc pentru testul PCR. Astfel, în total se poate ajunge la un discount de până la 40%-45%. Oferta este valabilă pentru rezervări efectuate până la 30 aprilie. În perspectivă, există speranțe pentru un context epidemiologic mai bun și se speră la îndepărtarea testelor.

Cât timp turiștii vor avea nevoie de teste PCR la revenirea în țară, lanțul hotelier Grifid suportă cheltuielile aferente acestora.

Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta! CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!

Deja sunt mai multe hoteluri de top care intenționează să includă mâncare românească și care au angajat personal din România în locuri unde există interacțiune cu turiștii, precum sunt recepția și restaurantul.

La hotelurile de top de 4-5 stele, cu servicii foarte bune, pachetul de Paște/1 Mai costă în jur de 180-200 euro/persoană, cu toate facilitățile incluse în preț. În acest sezon, majoritatea românilor prefer vacanțele în zona de nord a litoralului bulgăresc, în special în Albena și Nisipurile de Aur.

Referitor la măsurile de securitate adoptate recent de către bulgari, toți angajații aflați în locuri publice închise în care servesc sau interacționează cu turiștii, sunt obligați să poarte o mască de protecție de unică folosință sau refolosibilă. De asemenea, fluxurile de intrare și de ieșire ale turiștilor nu se amestecă între ele și se recomandă o distanță de minim 1,5 metri între turiști. Dacă se suspectează o infecție cu coronavirus, oaspete este izolat într-o cameră pregătită în acest sens. Pe plajă, fiecărei umbrele îi sunt alocați 20 de metri pătrați.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
test pcr