După mai bine de un deceniu, Lada a redevenit liderul pieței auto din Moscova

După mai bine de un deceniu, Lada a redevenit liderul pieței auto din Moscova
scris 25 aug 2022

Cel mai mare producător auto din Rusia, AvtoVaz, a revenit luna trecută pe primul loc în topul vânzărilor în capitala rusă, pentru prima dată după mai bine de un deceniu, potrivit companiei de cercetare a pieței Autostat, citată de The Moscow Times.

Piața auto din Rusia a fost eliberată de cea mai mare parte a concurenței, deoarece constructorii auto occidentali și asiatici și-au suspendat operațiunile după invazia din Ucraina sau s-au confruntat cu probleme de aprovizionare din cauza sancțiunilor occidentale, scrie Hotnews.ro.

VIDEO PROFIT LIVE Denis Sait, CEO Juridiq: Principalul nostru competitor este agenda fizică. Planuri de a atrage o rundă de finanțare și de internaționalizare în UE CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Denis Sait, CEO Juridiq: Principalul nostru competitor este agenda fizică. Planuri de a atrage o rundă de finanțare și de internaționalizare în UE

Autostat a afirmat într-un raport că locuitorii Moscovei au cumpărat 684 de vehicule Lada ale AvtoVaz în luna iulie - suficient pentru ca producătorul autohton să recupereze primul loc pentru prima dată după 2009.

Pe locurile următoare s-au clasat firmele sud-coreene Kia și Hyundai, precum și Geely și Chery din China.

Vânzările totale de mașini au ajuns luna trecută la 5.078 în capitala rusă, potrivit Autostat, în scădere cu 74% față de aceeași lună a anului trecut.

Vânzările AvtoVaz la nivel național au totalizat 85.000 de unități în perioada ianuarie-iulie, în scădere cu 63% față de aceeași perioadă din 2022, potrivit unei analize Reuters.

Compania și-a pierdut partenerul francez Renault în această primăvară, în plin exod al afacerilor internaționale din Rusia.

Producția de automobile s-a numărat printre sectoarele economiei cele mai afectate de sancțiunile legate de război.

viewscnt
Afla mai multe despre
lada
rusia