După McDonald’s, un alt mare operator de restaurante fast-food iese din Rusia

După McDonald’s, un alt mare operator de restaurante fast-food iese din Rusia
scris 5 iul 2022

După plecarea McDonald’s din Rusia în mai, un alt mare operator de restaurante fast-food este pe cale să iasă de pe această piață, ca răspuns la invazia armată din Ucraina.

Gigantul american Yum! Brands, care deține lanțurile de restaurante KFC și Pizza Hut, printre altele, își vinde afacerile din Rusia către doi operatori de profil locali, la câteva luni după ce a anunțat suspendarea operațiunilor în țară.

Yum! a transferat deja dreptul de proprietate asupra activelor francizei Pizza Hut din Rusia iar în prezent se află în stadiu avansat privind vânzarea subsidiarei KFC, potrivit companiei.

VIDEO Incendiile se dezlănțuie din nou în Grecia. Pompierii români \ CITEȘTE ȘI VIDEO Incendiile se dezlănțuie din nou în Grecia. Pompierii români "eroi" intervin

Odată finalizată trazacția, Yum! intenționează să se retragă complet din Rusia.

Yum! este cel mai recent operator occidental de restaurante care renunță la piața rusească în urma invadării Ucrainei. În mai, McDonald’s și-a vândut rețeaua locală către un licențiat existent, restaurantele fiind redeschise ulterior sub brandul “Vkusno & tochka”.

La începutul anului, Yum! deținea 50 restaurante Pizza Hut și aproximativ 1.000 de restaurante KFC în Rusia.

Compania americană și-a vândut afacerea Pizza Hut din Rusia luna trecută, către un operator local indicat de mass-media rusească ca fiind Noi-M, într-o tranzacție estimată la 300 milioane de ruble (4,92 milioane dolari).

Noi-M a lansat deja procesul de rebranduire pentru fostele restaurante Pizza Hut.

Yum! nu a dezvăluit numele cumpărătorului lanțului KFC și nici prețul tranzacției, însă a precizat că va redirecționa “orice profit din operațiunile din Rusia către eforturi umanitare”.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
yum brands
kfc rusia
pizza hut rusia
razboi ucraina
vanzare kfc rusia
mcdonald's rusia