Erdogan a fost învestit ca președinte al Turciei, începând un nou mandat cu puteri sporite

Erdogan a fost învestit ca președinte al Turciei, începând un nou mandat cu puteri sporite
scris 10 iul 2018

Recep Tayyip Erdogan a fost învestit ca președinte al Turciei pentru un nou mandat care îi va oferi puteri sporite, scrie The Guardian.

Erdogan, care a fost anterior prim-ministru și apoi președinte, a câștigat alegerile anticipate de luna trecută cu 52% din voturi, scrie News.ro.

„Promitem să întărim unitatea țării și să continuăm să lucrăm pentru țara noastră minunată”, a declarat Erdogan.

DOCUMENT Impozit minim de 30% pe veniturile suplimentare din liberalizarea prețului gazelor pentru producția din Marea Neagră. Pentru prețuri de peste 190 lei/MWh, cota ajunge la 50% CITEȘTE ȘI DOCUMENT Impozit minim de 30% pe veniturile suplimentare din liberalizarea prețului gazelor pentru producția din Marea Neagră. Pentru prețuri de peste 190 lei/MWh, cota ajunge la 50%

Erdogan a fost învestit într-o ceremonie care a avut loc la Parlamentul Turciei.

Partidul Justiție și Dezvoltare (AK) al lui Erdogan deține alături de Acțiunea Naționalistă (MHP) majoritatea în Parlament și au modificat legislația pentru a mări puterea președintelui.

Sub noua lege, postul de prim-ministru este desființat iar președintele numește guvernul. De asemenea, Erdogan va avea puterea de a numi membri importanți ai sistemului judiciar și să emită decrete cu putere de lege.

Erdogan va avea de gestionat probleme importante precum soarta celor trei milioane de refugiați sirieni care locuiesc în Turcia, evoluția războiului din Siria și o economie slăbită.

viewscnt
Afla mai multe despre
recep tayyip erdogan
turcia