Erdogan anunță în Parlament că ”Turcia nu mai așteaptă nimic de la Uniunea Europeană”

Erdogan anunță în Parlament că ”Turcia nu mai așteaptă nimic de la Uniunea Europeană”
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 oct 2023

Președintele turc Recepp Tayyip Erdogan reproșează faptul că Turcia și-a ”respectat toate promisiunile”, spre deosebire de Uniunea Europeană (UE), iar ”dacă UE intenționează să pună capăt procesului aderării (Turciei), care există doar pe hârtie, n-are decât”, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Turcia nu mai așteaptă nimic de la Uniunea Europeană, care ne face să așteptăm la poarta sa de peste 40 de ani”, a tunat șeful statului turc, potrivit News.ro.

Proprietarul magazinelor IKEA vinde portofoliul de centre comerciale din Rusia către Gazprombank CITEȘTE ȘI Proprietarul magazinelor IKEA vinde portofoliul de centre comerciale din Rusia către Gazprombank

”Noi ne-am respectat toate promisiunile pe care le-am făcut UE, însă ei n-au respectat aproape niciuna de-a lor”, a denunțat Erdogan în sesiunea inaugurală a Parlamentului.

El a subliniat că ”nu va tolera nicio cerință nouă sau condiții în procesul de aderare” a Turciei.

”Dacă nu dau înapoi în anumite nedreptăți, ca impunerea de vize, pe care o folosesc ca pe o sancțiune latentă, dacă nu-și corectează toate greșelile (...), atunci ei vor pierde integral dreptul de a-și exprima așteptări politice, economice sau militare din partea noastră”, a amenințat el.

”Dacă UE intenționează să pună capăt procesului aderării (Turciei), care există doar pe hârtie, va fi decizia lor”, a tunat el.

SPECTRUL PUCIULUI EȘUAT DIN 2016

Furia președintelui turc provine de la ultima hotărâre a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), care a criticat săptămâna aceasta Turcia, căreia-i reproșează că a condamnat un bărbat din cauza apartenenței la o organizație teroristă armată bazându-se pe simpla utilizare a aplicației de mesagerie criptată ByLock.

Grădina Zoologică București a devenit prosumator CITEȘTE ȘI Grădina Zoologică București a devenit prosumator

ByLock este considerată de către Ankara un instrument de comunicare privilegiat al celor care se fac vinovați de puciul eșuat din 2016, soldat cu 250 de morți, urmat de arestări masive și epurări fără precedent în istoria modernă a Turciei.

Guvernul turc a atribuit puciul ușuat organizației Fetö - acroninul folosit de Ankara pentru a desemna mișcarea predicatorului Fethullah Gülen, un fost aliat al lui Erdogan.

”Hotărârea CEDO este ultima picătură care umple paharul”, a denunțat Recepp Tayyip Erdogan.

”Membrii organizației teroriste și suținătorii lor care sunt încurajați de această hotărâre nu trebuie să-și facă speranțe zadarnice. Această hotărâre nu aduce nici alinare membrilor scelerați ai Fetö”, a subliniat el.

”Turcia nu va face niciun pas înapoi în lupta sa împotriva acestei bande de trădători. Ea nu va permite nicio întoarcere în trecut”, a subliniat Erdogan.

viewscnt
Afla mai multe despre
recepp tayyip erdogan
turcia
uniunea europeană