Compania LEGO va crea, în Ungaria, 300 de noi locuri de muncă, cu o investiție de peste 137 milioane de euro

Compania LEGO va crea, în Ungaria, 300 de noi locuri de muncă, cu o investiție de peste 137 milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2023

Compania LEGO va crea 300 de noi locuri de muncă în Nyíregyháza, cu o investiție de aproximativ 54 de miliarde de forinți (137,49 milioane euro), își va extinde și parcul cu panouri fotovoltaice și intenționează să realizeze și un proiect geotermic, a declarat, la Nyíregyháza, Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe și al Comerțului Exterior.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Potrivit comunicatului MAE ungar, cu ocazia anunțului privind noua investiție a companiei daneze LEGO Manufacturing Ltd., ministrul a declarat că, în perioada 2023-2025, compania își va extinde capacitățile de ambalare și depozitare, în valoare de 54 de miliarde de forinți (137,49 milioane euro). Dezvoltarea va fi susținută de statul ungar cu 4,3 miliarde forinți (10,96 milioane euro), contribuind la crearea a 300 de noi locuri de muncă, scrie News.ro.

Nicușor Dan l-a demis pe șeful Poliției Locale București, pentru Parcul IOR CITEȘTE ȘI Nicușor Dan l-a demis pe șeful Poliției Locale București, pentru Parcul IOR

În discursul său, șeful diplomației ungare a subliniat că pentru producătorul de jucării este importantă funcționarea ecologică și, prin urmare, în viitor, va investi, de asemenea, în extinderea parcului său cu panouri fotovoltaice și în utilizarea energiei geotermale, ceea ce va consolida poziția Ungariei în rândul celor 20 de țări din lume care sunt capabile să își sporească performanța economică, reducându-și în același timp emisiile.

“Până la sfârșitul acestui an, vom dubla suma investițiilor, care va fi cea mai mare de până acum. Recordul de anul trecut, de 6,5 miliarde de euro, va fi urmat în acest an de un record de 13 miliarde de euro. Până în prezent, exporturile au crescut cu 10%, iar investițiile aduse prin sistemul de stimulare a investițiilor au creat, față de anul trecut, cu 50% mai multe locuri de muncă” a adăugat Péter Szijjártó.

Szijjártó a declarat că există speranțe ca, după reducerea inflației, de anul viitor să poată fi reclădită și creșterea economică a Ungariei.

Politicianul a lăudat și “dezvoltarea uimitoare” din ultimii ani a Ungariei de Est și a subliniat că prin munca asiduă s-a reușit să se echilibreze capacitatea Ungariei de a atrage capital. Ca exemplu, acesta a menționat că, din anul 2014, la Nyíregyháza, s-au luat 18 decizii majore de investiții care au fost susținute financiar de Guvernul ungar.

viewscnt
Afla mai multe despre
lego
ungaria