„Este cu adevărat un nou început”: Polonia anunță că va construi 24 de reactoare modulare de mici dimensiuni

„Este cu adevărat un nou început”: Polonia anunță că va construi 24 de reactoare modulare de mici dimensiuni
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2023

Polonia a dat undă verde pentru construcția a 24 de noi reactoare modulare de mici dimensiuni (SMR) în șase amplasamente, au anunțat joi directorii companiei care va construi instalațiile nucleare, în contextul în care Varșovia încearcă să își reducă utilizarea combustibililor fosili, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernul a spus că urmărește să accelereze renunțarea la cărbune și intenționează să construiască infrastructuri de energie regenerabilă și nucleară pentru a face față provocărilor legate de schimbările climatice și pentru a asigura furnizarea stabilă de energie, scrie Hotnews.ro.

Numărătoare inversă până la finele anului pentru achiziții de imobile fără TVA majorat CITEȘTE ȘI Numărătoare inversă până la finele anului pentru achiziții de imobile fără TVA majorat

Orlen Synthos Green Energy (OSGE), o societate mixtă între cel mai mare operator de rafinării din Polonia, Orlen, și compania de produse chimice Synthos, intenționează să implementeze primele reactoare mici din țară până în 2030.

„Guvernul polonez a decis să emită o decizie de principiu și a aprobat șase locații pentru 24 de unități GE Hitachi BWRX-300 de ultimă generație în Polonia", a spus directorul executiv al OSGE, Rafal Kasprow, la Summitul Net Zero Nuclear, care are loc în timp ce COP28 se desfășoară la Dubai.

„Este cu adevărat un nou început - o nouă eră - pentru Polonia", a adăugat el.

Ministerul polonez al climei a precizat că reactoarele vor fi construite în Wloclawek, Stawy Monowskie, Stalowa Wola, Ostroleka, Nowa Huta și Dabrowa Gornicza.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
energie