VIDEO Ford Craiova începe livrările modelelor Transit și Tourneo Courier

VIDEO Ford Craiova începe livrările modelelor Transit și Tourneo Courier
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 7 dec 2023

La câteva săptămâni după startul producției în uzina din Craiova, Ford Otosan începe livrarea modelelor Transit Courier și Tourneo Courier către clienții din Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primele garnituri de tren încărcate cu mașinile Ford Transit Courier și Tourneo Courier urmează să plece către clienții care au comandat aceste mașini, după ce producția a debutat în luna noiembrie, în fabrica din Craiova. O parte dintre clienți au fost invitați în uzină pentru a urmări procesul de producție al celor două modele.

Atenție, șoferi - Punctul de amendă, pregătit să crească. Cât de mari vor fi amenzile CITEȘTE ȘI Atenție, șoferi - Punctul de amendă, pregătit să crească. Cât de mari vor fi amenzile

„Suntem mândri că fabrica din Craiova a început livrarea primelor unități ale noilor modele. Avem mari speranțe pentru Transit Courier, care suntem siguri că va fi unul dintre motoarele economiei naționale în anii care urmează, dar și în Tourneo Courier, un model versatil, compact și adaptat atât nevoilor de business, cât și a celor de familie”, a declarat Roxana Capătă, Managing Director, Ford România Services.

Șeful uzinei Ford Otosan Craiova, Müjdat Tiryaki, a fost cel care a însoțit clienții în uzină. „A fost o reală plăcere să pot interacționa cu primii noștri clienți care ne-au acordat atât de multă încredere, cu atât mai mult cu cât aceștia au plasat comenzile înainte de a vedea mașina pe viu. Asta ne face încrezători în viitor și dornici să livrăm produse de calitate, capabile să îndeplinească cerințele complexe ale clienților noștri”.

Ford Transit Courier și Tourneo Courier au fost dezvăluite în urmă cu un an, la Istanbul, acestea fiind dezvoltate de echipele Ford și Ford Otosan, iar acum sunt produs exclusiv în uzina din România a Ford Otosan, pe liniile pe care este asamblat și modelul Ford Puma. Cele două modele reprezintă versiunile de marfă și de pasageri ale celui mai mic vehicul comercial din gama Ford Pro, ele urmând să aibă și motorizări electrice, începând de anul viitor.

Sixt renunță la mașinile Tesla din flotă CITEȘTE ȘI Sixt renunță la mașinile Tesla din flotă

Pentru a putea produce cele două modele la Craiova, Ford Otosan a demarat o investiție în valoare de 490 de milioane de euro, care a condus la modernizarea uzinei și la creșterea numărului de angajați cu 1.300 de persoane.

Ford Tansit Courier poate fi comandat în două versiuni de motorizare – 1.0 EcoBoost (100 CP / 125 CP) sau 1.5 EcoBlue (100 CP), ambele cuplate la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte. Opțional, clienții pot opta pentru o cutie de viteze automată cu 7 trepte, disponibilă pentru unitatea pe benzină de 125 CP. Tourneo Courier este oferit într-o singură versiune de motorizare, pe benzină – 1.0 EcoBoost cu 125 CP, disponibil atât cu transmisie manuală cu 6 trepte, cât și cu transmisie automată cu 7 trepte.

Renault vrea să reducă cu 50% costurile mașinilor electrice CITEȘTE ȘI Renault vrea să reducă cu 50% costurile mașinilor electrice

Ford Transit Courier, în echiparea Trend, cu motorul 1.0 EcoBoost de 100 CP, cu transmisie manuală cu 6 trepte are un preț special de lansare în România de 15.550 euro fără TVA.

Versiunea superioară, Tourneo Courier Trend cu motorizarea 1.0 EcoBoost de 125 CP și cutie de viteze manuală cu 6 trepte are un preț special de lansare de 18.100 euro fără TVA.

Companiile din România pot obține finanțare prin Ford Leasing, cu marjă 0% plus Euribor, comision lunar 0 și avans de la 20%, oferit de UniCredit Leasing. Mașinile au o garanție extinsă de 2+2 ani, în limita a 150.000 km, inclusă pentru orice versiune comandată.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford courier
ford transit craiova
preturi ford transit courier
tourneo courier